یکشنبه، ۲ دی، ۱۴۰۳ | Sunday, 22 December , 2024

با استفاده از فناوری نانو: آب کرمان با یک پنجم قیمت تصفیه می‌شود!

نسخه قابل پرینت
کد خبر:44910
چهارشنبه، ۵ تیر، ۱۳۹۸ | 13:17

با استفاده از فناوری نانو: آب کرمان با یک پنجم قیمت تصفیه می‌شود!

با استفاده از فناوری ایرانی که توسط یکی از شرکت‌های نانویی ارائه شده، تصفیه آب پنج شهر استان کرمان با قیمتی بسیار کمتر انجام می‌شود.

به گزارش دیده بان علم ایران، شرکت پیام‌آوران نانوفناوری فردانگر با انعقاد قراردادی به ارزش ۲۱۰ میلیارد ریال، سامانه‌های تصفیه آب را در  این شهرها نصب می‌کند.

بهاره کاویانی، مدیرعامل پیام‌آوران نانوفناوری فردانگر، درباره این پروژه می‌گوید: «با توجه به ضرورت تولید آب آشامیدنی منطبق با شرایط استاندارد، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور مناقصه‌ای برای اجرای پروژه‌ تصفیه آب برای پنج شهر استان کرمان برگزار کرد که شرکت پیام‌آوران نانوفناوری فردانگر با توجه به فناوری و قیمت پیشنهادی برنده این مناقصه شد. در این پروژه قرار است با استفاده از فناوری‌ نانو، فلزات سنگین نظیر آرسنیک از آب مناطق حذف شود.»

وی در ادامه افزود: «این سامانه مجهز به جاذب‌های مبتنی بر فناوری‌نانو است که امکان حذف فلزات سنگین با قیمت پایین را فراهم می‌کند. پیش از این پیشنهاداتی با حجم مالی ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیارد ریال برای اجرای این پروژه به آبفا پیشنهاد شده بود اما شرکت پیام‌آوران نانوفناوری فردانگر با توجه به استفاده از این جاذب‌های جدید موفق به کاهش قیمت پیشنهادی در حد ۲۱۰ میلیارد ریال شد. این جاذب‌ها دو مزیت عمده دارند اول این که نیاز به تنظیم pH ندارند در نتیجه بی‌نیاز از مواد افزودنی هستند و دومین مزیت آن‌ها قدرت جذب بالای آن‌ها است در نتیجه با این دو مزیت هزینه فرآیند به شدت کاهش می‌یابد.»

کاویانی درباره عملیات اجرایی این پروژه می‌گوید: «ظرفیت تصفیه این سامانه ۳۰ هزار مترمکعب در روز است که طراحی آن به پایان رسیده و منتظر تایید طراحی از سوی آبفا هستیم تا پس از تایید طرح اجرای آن به سرعت آغاز شود. قرار است در مدت ۵ ماه، ۵ سامانه در شهرهای استان کرمان نصب و راه‌اندازی شود و بعد از آن یک ماه نیز بهره‌برداری آزمایشی از این سامانه‌ها انجام خواهد شد. در واقع کل پروژه ۶ ماه به طول خواهد انجامید.»

اولین پروژه شرکت پیام‌آوران نانوفناوری فردانگر چند سال قبل با ظرفیت ۳۵۰۰ مترمکعب در اردبیل انجام شد و پس از آن نیز با استفاده از جاذب‌های نانویی سامانه‌هایی در روستاهای مختلف کرمان نصب و راه‌اندازی شد. با اتکا به این تجارب و عملکرد، شرکت آبفا اجرای این پروژه را به شرکت پیام‌آوران نانوفناوری فردانگر سپرده است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

بهینه‌سازی فرایند انجماد تخمک به کمک میدان مغناطیسی و نانوذرات

رهیافت جدید محقق ایرانی دانشگاه میشیگان برای درمان «ام اس» و «پارکینسون» با کمک «نانوذرات»

موفقیت محقق ایرانی در تولید بانداژ ضدعفونت با عصاره حنا و نانوالیاف

چشم اندازی تازه در تولید صفحات خورشیدی با نانوساختار ابداعی دانشمند ایرانی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها