رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از برنامه جدید صندوق برای ایجاد خط ویژه ای برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان بزرگ خبر داد.
به گزارش دیده بان علم ایران، دکتر علی وحدت در نشست با شرکتهای دانش بنیان پیشگام فعال در حوزه معدن، متالورژی و فولاد، صندوق نوآوری و شکوفایی را یک سازمان جوان خواند که عمر کوتاهی از فعالیت آن سپری شده است و اظهار داشت: صندوق نوآوری و شکوفایی پنج سال است که فعالیت خود را آغاز کرده است، لذا میتوان آن را یک نهاد جوان دانست. مسئولانی که در دورههای گذشته در صندوق مشغول فعالیت بودند، زحمت بسیاری کشیدهاند، اما چون ما در کشور مشابه این نهاد را نداشتیم و الگوبرداریهای دقیقی نیز انجام نشده بود، در برخی حوزههای ماموریت، شاهد بعضی همپوشانیها بودیم از همین رو ورودی ما که شرکتهای دانش بنیان در زمینههای مختلف و با اندازههای وسعتهای متفاوت هستند، در یک صف واحد قرار میگرفتند و برای ارایه خدمات به این شرکتها نیز سرویسهای خدماتی یکسانی در نظر گرفته شده بود.
وی در ادامه با اشاره به برنامه جدید صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت ویژه از شرکتهای دانش بنیان بزرگ، گفت: به دلیل اهمیت شرکتهای دانش بنیان بزرگ، خط ویژهای در صندوق برای آنها در نظر گرفتهایم تا از این طریق بتوانیم نیازهایشان را رفع کنیم. به بیان سادهتر ما منطبق بر نیازهای آنها سرویسهای ارایه خدمات را تعریف میکنیم. از همین رو شرکتهای کوچک را به سوی صندوقهای پژوهش و فناوری که در حال حاضر نزدیک به ۲۰ صندوق فعال هستند، هدایت کردهایم. در گذشته صندوقهای پژوهش و فناوری به عنوان کارگزار فعالیت میکردند، به این معنی که ارزیابی و نظارت را بر عهده داشتند، اما در حال حاضر نزدیک به هزار میلیارد تومان به آنها خط اعتباری اختصاص دادهایم، لذا انتظار ما این است که شرکت کوچکتر برای رفع نیازهای خود به سراغ صندوقهای پژوهش و فناوری بروند.
رفع نیاز شرکتهای دانش بنیان یکی از اساسیترین ماموریتهای صندوق است
وحدت، نبود سرویسهای موازی را امری ضروری دانست و گفت: در حوزه ماموریت با شرکتهای بزرگ، به دنبال تعریف سرویسهای موازی نیستیم، به این معنی که تلاش داریم دریابیم که در کنار حیات مالی شرکتها، چه نقشی میتوانیم داشته باشیم؟ از همین رو برخی سرویسها را تصحیح و برخی را تسریع کردیم، چرا که رفع نیاز شرکتهای دانش بنیان یکی از اساسیترین ماموریتهای صندوق نوآوری و شکوفایی است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با اشاره به تسهیلات و خدمات این صندوق به شرکتهای بزرگ دانش بنیان، گفت: بحث اول مربوط به ضمانتنامههاست که باید یک سرویس با دسترسی بسیار آسان و سهل باشد.
وی با اشاره به همکاری شبکه بانکی برای ارائه خدمات ضمانتنامه به شرکتهای دانش بنیان گفت: زمانی که بخش خصوصی طرف قرارداد شرکتهاست، ضمانتنامههای صادر شده از جانب بانکها، میتواند مورد استفاده قرار گیرد که همان ضمانتنامه بانکی معمول است. یکی از اقدامات اساسی، در این زمینه استقرار چندین بانک در ساختمان صندوق نوآوری و شکوفایی برای سهولت کار و رفع نیازهای شرکتهای بزرگ است.
وحدت تصریح کرد: برای ضمانتنامه بانکی نیاز است تا یک بار حد اعتباری شرکتها برای صندوق مشخص شود. تعیین حد اعتباری صندوق با حد اعتباری بانکها تفاوت زیادی دارد. دلیل آن هم این است که صندوق نوآوری سوابق فنی شرکتها را به طور جدی مورد بررسی قرار میدهد. این نوع ضمانتنامهها معمولا یک روزه صادر میشوند.
وی سرویس لیزینگ را از دیگر خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکتهای بزرگ دانشبنیان عنوان کرد و گفت: اگر شرکتهای بزرگ تعامل مناسبی با ما داشته باشند، این سرویس ابزار خوبی برای تحریک تقاضاست، چرا که اگر محصول با یک بسته مالی همراه شود، میتواند جذابیت آن را برای خریدار چند برابر کند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات نمونهسازی را نیز به عنوان یکی دیگر از خدمات این صندوق برشمرد و گفت: گاهی نمیتوانیم به بخش تحقیق و توسعه کمک کنیم، لذا به آنها تسهیلات نمونهسازی میدهیم. در شرکتهای بزرگ ما به صورت قرضالحسنه برای هزینههایی که در بخش تحقیق و توسعه دارند، خدمات ارایه میدهیم. این سرویس عملا به تحقیق و توسعه شرکتهای بزرگ کمک میکند.
وی ادامه داد: خدمت دیگر سرمایه در گردش است که بانکها به سه صورت یک ساله، دو ساله و سه ساله با نرخ سود متفاوت ارایه میدهند که در صورت معرفی ما به بانک، آنها الزام به پرداخت دارند و ما ورود فنی به این درخواستها نخواهیم داشت. علاوه بر این، تسهیلات دیگری هم برای خرید، ساخت و یا توسعه دفتر یا محل کارخانه و کارگاه در نظر گرفتهایم که شرکتها در صورت تمایل میتوانند از آن استفاده کنند.
شرکتهای دانش بنیان خدمات مورد نیاز خود را به صندوق منعکس کنند
وحدت در پایان خطاب به شرکتهای دانش بنیان گفت: چنانچه خدمتی دیگر مدنظر شرکتهای دانشبنیان است میتوانند آن را به ما منعکس کنند چرا که ما به دنبال تعامل دو سویه با شرکتهای دانش بنیان و فناور هستیم. در این حوزه فرض ما بر این است که ما با حدود کمتر از ۵۰۰ شرکت دانش بنیان بزرگ روبهرو هستیم، لذا اساس کار ما بر این است که نیاز این ۵۰۰ شرکت را به صورت تکتک بررسی کرده و آنها را رفع کنیم. تمام این اقدامات زمان میبرد و همانطور که میدانید، اصلاح فرهنگ یک سازمان نیز کار راحتی نیست اما تمام پرسنل صندوق نوآوری و شکوفایی تمام تلاش خود را برای تحقق این مهم به کار میبرند.
در جریان این نشست، مهندس امیریمقدم مدیر ارزیابی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در خصوص نرخ تسهیلات ترجیحی بانکی و تسهیلات اشتغالزایی برای شرکتهای دانشبنیان توضیحاتی ارائه کرد.
تشریح خدمات توانمندسازی صندوق
مرضیه شاوردی، مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در خصوص خدمات توانمندسازی صندوق گفت: این خدمات به صورت غیرمالی به شرکتهای دانش بنیان در هفت دسته کلی عرضه میشود؛ یکی از مهمترین آنها توسعه بازار است که از شرکتها برای حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی حمایت میشود. علاوه بر این، صندوق در بحث حفاظت از مالکیت فکری نیز تسهیلاتی را در نظر گرفته است. در حوزه عارضهیابی نیز مشکلات و مسایل مربوط به هر شرکت را در زمینههای مختلف مورد بررسی قرار میدهیم و در نهایت راهکارهایی برای بهبود روند رشد شرکتها به آنها ارایه میشود.
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند