یکشنبه، ۱۶ دی، ۱۴۰۳ | Sunday, 5 January , 2025

استاد دانشگاه صنعتی شریف: تکنولوژی را به خدمت نهادهای ناکارآمد گرفتن از موانع تحقق تهران هوشمند است

نسخه قابل پرینت
کد خبر:42659
یکشنبه، ۱۸ آذر، ۱۳۹۷ | 13:47

استاد دانشگاه صنعتی شریف: تکنولوژی را به خدمت نهادهای ناکارآمد گرفتن از موانع تحقق تهران هوشمند است

عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف با بیان این که تا هوشمندسازی نهادی رخ ندهد شهر، هوشمند نخواهد شد اظهار داشت: یکی از عمده چالش‌های نهادی این است که دستگاه‌ها معمولاً تکنولوژی را به خدمت تقویت نهادهای ناکارآمد خود می‌گیرند و این امر تأثیر معکوس بر روی نتیجه کار خواهد گذاشت.

به گزارش دیده بان علم ایران، دکتر علی کرمانشاه با بیان اینکه محورهای مناسبی برای همایش تهران هوشمند انتخاب شده است، گفت: تمام محورهای انتخاب شده ابعاد هوشمندسازی را دربرمی‌گیرد. در امر هوشمندسازی، شهر نقش بسیار مهم و پررنگی دارد، چون تمام ابزارها درون آن است و تمام اتفاق‌ها نیز داخل شهر رخ می‌دهد، از همین رو شهر را می‌توان بستر و پایه هوشمندسازی معرفی کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: هوشمندسازی کمک می‌کند که نگاهی جدید به شهر داشته باشیم. امری که امروزه در برنامه‌های شهرداری‌ها با آن روبه رو هستیم این است که دیگر شهرها را یک کالبد و جسم نمی‌دانند، بلکه در تمام دنیا روی مفاهیم جدید شهر بسیار تأکید می‌شود. یکی از مفاهیم جدید نیز همان بستر و پایه و اساس بودن شهر است؛ به بیان دیگر شهر را به عنوان یک بستر در نظر می‌گیرند که این تنها یک کلمه نیست بلکه بار معنایی بسیاری دارد؛ وقتی از این امر صحبت می‌کنیم به ضرورت وجود یک اکوسیستم که سطوح مختلفی دارد، اشاره می‌کنیم.

وی تأکید کرد: به طور معمول در این دیدگاه نوین نقش نهادهای سنتی که در یک شهر وجود دارد نیز دگرگون می‌شود و در این صورت شهرداری باید ساختار شهر خود را متحول کند. لذا مدیران شهرداری باید تلاش خود را بر روی این امر متمرکز کنند که در این نگاه جدید دیگر خود بسیاری از فعالیت‌ها را انجام ندهند و براساس اکوسیستم، پلتفرم‌ها و برنامه‌های خود را پیش ببرند و برای تسهیل امور تنها به بهبود و به‌روزرسانی زیرساخت‌ها کمک کنند.

کرمانشاه با اشاره به اینکه هوشمندسازی تهران یک اقدام بزرگ است و مانند هر فعالیت بزرگ دیگری تنگناها و خلأهایی دارد، تصریح کرد: اگر بخواهیم چالش‌های هوشمندسازی تهران را دسته‌بندی کنیم، می‌توانیم آنها را به چالش‌های فناورانه، فنی و… تقسیم کنیم که هر کدام مسایل مربوط به خود را دارند اما در مقابل اینها چالش‌های نهادی و فرهنگی وجود دارد که به عقیده من بخش بزرگ مشکلات هوشمندسازی مربوط به این حوزه است.

وی عنوان کرد: یکی از عمده چالش‌های نهادی این است که دستگاه‌ها معمولاً تکنولوژی را به خدمت تقویت نهادهای ناکارآمد خود می‌گیرند. با این روش مدیریتی در بسیاری از موارد فناوری به جای آنکه تسهیل‌کننده باشد، روند کار را سخت‌تر و پیچیده‌تر می‌کند. دلیل این امر هم مدل‌های به‌کارگیری فناوری است.

این استاد دانشگاه افزود: در هوشمندسازی مردم و کاربر، محور رویدادها هستند و فناوری در خدمت مردم و برای حل مشکلات آنها به کار گرفته می‌شود، که این امر یک تغییر و تحول نهادی است؛ از همین رو نهادها باید تغییر رویکرد دهند. اولین اقدامی که نهادها می‌توانند انجام دهند این است که درهای خود را به روی مردم باز کنند و آمادگی تقسیم اطلاعات با مردم را داشته باشند که اگر این آمادگی رخ دهد، فناوری می‌تواند کمک شایانی کند و در آن صورت می‌توان گفت هوشمندسازی در شهر تهران در حال رخ دادن است.

دومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند به میزبانی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، ۱۹ و ۲۰ آذرماه جاری در برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

جهت مجازی

مطالب مرتبط

استاد دانشگاه صنعتی شریف، سردبیر نشریه معتبر بین المللی IEEE شد

موفقیت دانشجویان ایرانی در کسب رتبه سیزدهم دنیا در معتبرترین رقابت برنامه‌نویسی دانشجویی

نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی»ایرانی رونمایی شد

کشاورزی هوشمندانه با پهپاد گرده‌افشان ایرانی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها