یافته های محققان پژوهشگاه رویان نشان می دهد میزان تولد نوزادان کم وزن در مادرانی که افزایش وزن بارداری آنان کمتر از حد توصیه شده است ۲٫۱۳ برابر بیشتر است
به گزارش دیده بان علم ایران، بارداری با تغییراتی در کارکرد و ظاهر بدن مادران همراه است که از مهترین این تغییرات افزایش وزن است. افزایش وزن بارداری که متناسب با شاخص توده بدنی مادر به تدریج و درحین بارداری اتفاق میافتد، میتواند تأثیراتی بر مادر و جنین داشته باشد.
به منظور بررسی اثر افزایش وزن بارداری بر سزارین، وزن هنگام تولد نوزاد و سن تولد جنین در مادرانی که پیش از بارداری شاخص توده بدنی نرمال داشتند، رضا عمانی سامانی، سعید صفاری، آرزو اسماعیلزاده و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی مراغه و دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، پژوهشی را طراحی کردند که طی آن با رصد کردن ۱۰۳ بیمارستان در تهران بین ۶ تا ۲۱ جولای ۲۰۱۵، ۲۳۹۴ مادر باردار با شاخص توده بدنی نرمال پیش از بارداری و بارداری تک قلو انتخاب شده مورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج این پژوهش که در مجله بینالمللی Obstetrics and Gynecology of India به چاپ رسیده است، نشان داد، از نوزادان متولد شده،۵٫۴۱ درصد حین تولد کم وزن و ۲٫۱۸ درصد دچار ماکروزومی (نوزاد با جثهای بزرگتر از حد معمول) بودند.
در این پژوهش تفاوت معنیداری در میزان تولد نوزاد کم وزن بین مادرانی که به میزان توصیه شده افزایش وزن داشتند و مادرانی که افزایش وزن آنان بیش از میزان توصیه شده بود، یافت نشد. همچنین بررسیها نشان داد تفاوت در افزایش وزن بارداری مادران تفاوتی در سزارین و تولد پیشاز موعد نوزاد ایجاد نمیکند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند