نقشه یکپارچه زمینشناسی یک پنجاههزارم شهر تهران بههمراه مدلسازی سهبُعدی آن به همت دفتر زمینشناسی منطقهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تهیه می شود .
به گزارش دیده بان علم ایران معاون مدیرکل دفتر زمینشناسی منطقهای این سازمان با بیان اینکه این مجموعه مرجع تخصصی مطالعات زمینشناسی خواهد بود گفت: سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور سالهاست نقشههای پایه زمینشناسی را تهیه کرده و یا در حال تهیه آنها است.
دکتر مسعود زمانیپدرام با اشاره به اینکه این نقشهها اطلاعات پایه علوم زمین را در اختیار پژوهشگران دیگر قرار داده، خاطرنشان کرد: این اطلاعات در تمامی طرحهای مکانیابی شهری و صنعتی، شامل انتخاب محل شهرها، روستاها و شهرکهای جدید، انتخاب محل سازههای بزرگ مانند سدها یا نیروگاهها و طرحهای مسیریابی، مانند انتخاب مسیر جادهها، مسیر خطوط انتقال نیرو، مسیر لولههای گاز، آب، نفت، مخاطرات زمینشناسی و اکتشافات مواد معدنی نقش اساسی دارند.
وی تصریح کرد: شهر تهران یکی از بزرگترین و پرجمعیتترین پایتختهای مهم جهان بوده که اهمیت آن از دیدگاههای مختلف از جمله بررسی شرایط زیرسطحی در جهت توسعه پایدار شهری و دستیابی به شهر ایمن قابل بررسی است.
به گفته سرپرست تهیه نقشه یکپارچه زمینشناسی یکپنجاههزارم شهر تهران در حال حاضر، موقعیت فعلی شهر تهران به خاطر قرارگیری بر روی دامنه جنوبی رشته کوههای البرز مرکزی، تپههای کم ارتفاع و نیز رسوبات کواترنری، بسیار متأثر از وضعیت چیدمان و ساختاری (چینها و گسلها) لایههای سنگی سخت زیرین، رسوبات کمتر سخت شده شیبدار و نیز نهشتههای مسطح زیرسطحی و سطحی شهر تهران است.
زمانیپدرام با بیان اینکه مطالعات زمینشناختی در محیط های شهری بهدلیل دستکاری توسط انسان و همچنین نبود رخنمونهای مناسب، در نوع خود دارای چالشها و دشواریهای خاصی است، خاطرنشان کرد: تأکید سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بر تهیه نقشه زمینشناسی شهر تهران در مقیاس یکپنجاه هزارم فرصتی را فراهم میآورد تا طیف وسیعی از اطلاعات زمینشناختی که در گستره این شهر بزرگ کاربرد روزافزون داشته و دارد، به شکل یکپارچه و منسجم در قالبی استاندارد در خدمت مدیریت شهری قرارگرفته و امکان خدمترسانی برای سطوح مختلف کاربران از مدیران دولتی، دانشگاهها تا بخش خصوصی و عموم مردم در این بستر فراهم شود.
وی هدف از تهیه نقشه یکپارچه زمینشناسی یکپنجاه هزارم و مدل سهبُعدی شهر تهران را ایجاد بستری برای فراهم شدن وسعت دید بیشتر برای مدیران و برنامهریزان جهت تصمیم گیریهای کلان مدیریتی عنوان کرد و گفت: استفاده از آن در کنار سایر نقشهها نظیر زمینآبشناسی، ژئوشیمی، مخاطرات طبیعی، آلاینده های زیست محیطی و همچنین، نقشه بافت فرسوده، تراکم جمعیت، کاربری اراضی منجر به اخذ تصمیم مناسب تر برای توسعه پایدار شهری خواهد شد.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند