دوشنبه، ۱۷ دی، ۱۴۰۳ | Monday, 6 January , 2025

سامانه پرتابل امحای زباله‌های بیمارستانی به روش پلاسمای حرارتی رونمایی شد

نسخه قابل پرینت
کد خبر:41273
شنبه، ۲۴ شهریور، ۱۳۹۷ | 14:18

سامانه پرتابل امحای زباله‌های بیمارستانی به روش پلاسمای حرارتی رونمایی شد

سامانه پرتابل امحای زباله‌های بیمارستانی به روش پلاسمای حرارتی با حضور رئیس مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در محل مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما واحد علوم و تحقیقات رونمایی شد.

به گزارش دیده بان علم ایران دکتر محمود قرآن‌نویس رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات در آیین رونمایی از اولین سامانه امحاء پسماندهای بیمارستانی به روش پلاسمای حرارتی در کشور و خاورمیانه با بیان اینکه مشکل زباله‌های بیمارستانی یکی از معضلات بزرگ کشور است، گفت: تولید حجم زیاد زباله‌های شهری، بیمارستانی و صنعتی معضل بزرگی است که می‌تواند به محیط زیست کشور آسیب جدی وارد نماید.

وی افزود: امحاء زباله به روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که تکنولوژی پلاسمای حرارتی یکی از روش‌های نوینی است که امروزه در دنیا برای امحاء زباله به کار گرفته می‌شود. این روش به‌واسطه درجه حرارت بالای آن نسبت به سایر روش‌ها مزایایی نظیر عدم نیاز به تفکیک زباله، پاکترین روش از نظر آلاینده‌های زیست محیطی، بالاترین بهره در تولید انرژی و… دارد. در این روش مواد آلی تبدیل به گاز سنتزی می‌شوند که در صورت فرآوری می‌تواند منجر به تولید انرژی شود. علاوه بر آن مواد معدنی که به صورت مذاب از انتهای کوره خارج می‌شوند بعد از خنک‌سازی قابلیت استفاده در صنایعی مثل ساختمان دارد.

قرآن‌نویس ادامه داد: میزان تولید زباله‌های بیمارستانی و خطرناک و عدم بکارگیری روش‌های نوین در امحاء آنها منجر به معضلات زیست محیطی فراوانی شده و بیماری‌های خطرناکی نظیر انواع سرطان‌ها را در پی دارد. بر اساس، امحاء زباله نیازمند بکارگیری روش‌هایی نوین و بدون عوارض زیست محیطی است.

وی امحاء زباله با استفاده از روش زباله‌سوز پلاسمایی را روشی بدون پیامدهای مخرب زیست محیطی بیان کرد و افزود: تکنولوژی انحصاری تولید مشعل‌های زباله‌سوز پلاسمایی بواسطه پیچیدگی آن نیازمند صرف هزینه بالا در استقرار این سامانه است که به همین دلیل مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات به واسطه بهره‌مندی از تجهیزات و اساتید مجرب، طراحی و ساخت تجهیزات مرتبط با زباله‌سوز پلاسمایی را در دستور کار خود قرار داد.

وی در خصوص طراحی و ساخت زباله‌سوز پلاسمایی در واحد علوم و تحقیقات، گفت: روند طراحی و ساخت تجهیزات سامانه زباله‌سوز پلاسمایی از حدود ۸ سال پیش با مطالعه، بررسی و تحقیق در مورد طراحی و ساخت مشعل‌های پلاسمایی در مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات آغاز شد که در نهایت با تلاش مستمر و شبانه‌روزی متخصصان این مرکز، مشعل‌های پلاسمایی با توان‌های مختلف و کارکرد طولانی مدت تولید و به دنبال آن سامانه زباله‌سوز بیمارستانی به صورت کاملاً بومی ساخته شد.

دکتر شهروز ساویز مدیر فنی این طرح نیز در این آیین با بیان اینکه قرارداد ساخت این سامانه با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری با ظرفیت یک تن در روز بوده است، ولی سامانه زباله‌سوز طراحی‌شده در مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات دارای ظرفیت بالاتری برای امحاء پسماند است، گفت: از نکات حائز اهمیت در این طرح قابلیت پرتابل کردن سامانه زباله‌سوز پلاسمایی است.

وی با اشاره به اینکه سامانه امحاء پسماندهای بیمارستانی دارای استانداردهای زیست محیطی است، افزود: سیستم زباله‌سوز پلاسمایی قابلیت امحاء انواع زباله‌های خطرناک، از جمله پسماندهای بیمارستانی، صنعتی، رادیو اکتیویته ضعیف، ضایعات نفتی و دیگر پسماندها را دارا است.

وی خاطرنشان کرد: در فاز دوم به دنبال تولید انرژی و ارتقاء این سامانه با ظرفیت‌های بالاتر هستیم.

دکتر محمدحسین بهشتی رئیس مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این آیین با اشاره به فعالیت مناسب تیم طراحی و ساخت سامانه زباله سوز پلاسمایی مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات گفت: این معاونت همواره حمایت از چنین طرح‌های کاربردی را که منجر به نوآوری و حل مسائل، مشکلات و پیشرفت‌های علمی می‌شود در دستور کار خود قرار داده است.

وی افزود: پس از طراحی و ساخت و یا اتمام پروژه‌هایی از این دست نباید از ادامه فعالیت بازماند بلکه باید در راستای بهینه‌سازی و بهبود هرچه بیشتر آن‌ها نیز تلاش شود.

دکتر فاطمه عزیزآبادی فراهانی سرپرست معاونت پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات نیز ضمن اعلام حمایت واحد علوم و تحقیقات از فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی اعضاء هیأت علمی، پژوهشگران و دانشجویان به ویژه در مراکز تحقیقاتی فعال در این مجموعه‌ها، بر تجاری‌سازی این پژوهش نوآورانه و دانش‌بنیان تأکید کرد و توسعه این دانش فنی در پی تلاش‌های مستمر علمی و پژوهشی و بهره‌مندی از ظرفیت دانشجویی و هدایت رساله‌های دکتری را در این مسیر ضروری دانست.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

اعطای جایزه بزرگ شیخ بهایی به طرح‌های نوآورانه در سال ۹۸

کرسی پژوهشی “گداخت هسته ای” چه پیشرفتی کرده است؟

ورود «امحای زباله‌های خطرناک با پلاسما» به فاز اصلی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها