چهارشنبه، ۱۲ دی، ۱۴۰۳ | Wednesday, 1 January , 2025

ظرفیت‌های زیستی و طبیعی آب‌های جنوب ایران شناسایی شدند

نسخه قابل پرینت
کد خبر:38773
چهارشنبه، ۹ خرداد، ۱۳۹۷ | 12:39

ظرفیت‌های زیستی و طبیعی آب‌های جنوب ایران شناسایی شدند

هدف عمده گشت تحقیقاتی با کشتی “کاوشگر دریایی خلیج‌فارس” رصد آسیب‌ها و کشف ظرفیت‌های زیستی و طبیعی در آب‌های جنوب ایران عمده هدف گشت تحقیقاتی است، که محققان به آن دست یافتند.

به گزارش دیده بان علم ایران مرحله دوم گشت تحقیقاتی اقیانوس‌شناسی با کشتی “کاوشگر دریایی خلیج‌فارس” در تنگه هرمز – خلیج‌فارس و دریای عمان به پایان رسید، در این مرحله ۱۵ محقق از پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی، دانشگاه هرمزگان، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر و دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر حضور داشتند.


طرح پایش خلیج‌فارس تنگه هرمز و دریای عمان طرحی بلندمدت است که زیر نظر پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی انجام می‌شود و در این فرایند رصد آسیب‌ها و کشف ظرفیت‌های زیستی و طبیعی در آب‌های جنوب ایران عمده هدف گشت تحقیقاتی است.

کاوشگر اقیانوس‌پیمای تحقیقاتی خلیج‌فارس به‌عنوان اولین کشتی تحقیقاتی اقیانوس‌پیمای ساخت ایران توسط صنعتگرانی از ۱۵۰ مرکز صنعتی و تحقیقاتی با ۲۷ میلیارد تومان هزینه در صنایع کشتی‌سازی شهید درویشی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مدت چهار سال ساخته‌شده که ۴۰ درصد صرفه‌جویی ارزی را برای کشور به ارمغان آورده است.

در ابتدا ساخت این شناور به صنایع دریایی کشور واگذار و مقرر شد کار طراحی را یک شرکت ایتالیایی انجام دهد که به علت وجود تحریم و برخی مشکلات پیش‌آمده در آن زمان شرکت ایتالیایی از همکاری در این پروژه سرباز زد، ازاین‌رو تمام‌کار طراحی و ساخت آن کاملاً بومی و توسط محققان داخلی انجام‌شده است.
انتهای پیام

مطالب مرتبط

ششمین گشت اقیانوس شناسی خلیج فارس و دریای عمان برگزار می شود

زیستگاه اصلی مرجان های منزوی در خلیج فارس شناسایی شد

مرحله دوم برنامه جامع پایش آبهای ساحلی دریاهای ایران آغاز شد

مطالعات کاوشگر خلیج فارس: عمق دریای عمان با کمبود شدید اکسیژن روبه روست

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها