یک پژوهش جدید نشان میدهد که آنتی بادیهای قدرتمند میتوانند در از بین بردن سلولهای آلوده HIV-1 مفید باشند.
به گزارش دیدهبان علم ایران این یافتهها میتواند به درمانهای ایمونوتراپی جدید برای اچ.آی.وی کمک کند.
گروهی از محققان از دانشگاه کالیفرنیا نشان دادند که این آنتی بادیهای قوی میتوانند گیرنده آنتی ژن کایمریک (نوع خاصی از سلول که معمولا با نام. CARs. شناخته میشود) را تولید کنند. این انواع خاص از سلولهای ایمنی T به صورت مصنوعی و برای یک هدف خاص ایجاد شده اند. این سلولها به سلولهای T فرد بیمار آموزش میدهند پروتئینهایی که در سطح سلول های سرطانی هستند را شناسایی و آنها را تخریب کنند.
ایمونوتراپیهای کنونی بر روی این گیرندههای کایمریک و چگونگی مبارزه آنها با سرطان تمرکز کردهاند؛ با این حال، یافتههای اخیر نشان دادهاند که آنها همچنین واکنش قوی در برابر اچ.آی.وی داشته و میتوانند به توسعه درمانهای جدید منجر شوند.
سیستم ایمنی بدن انسان در ابتدا قادر است تا به حملات ویروسهای اچ.آی.وی واکنش نشان داده و با آنها مبارزه کند. با این حال قابلیت مخفی شدن ویروسها در سلولهای T مختلف و تکثیر سریع آنها در نهایت به کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن منجر شده و این امر باعث میشود که بدن انسان در برابر عفونت و سایر بیماریهای دیگر نیز آسیبپذیر شود.
در سالهای اخیر، جوامع علمی و پزشکی در جستجو برای راههایی در مورد چگونگی افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن جهت مبارزه با اچ.آی.وی بودهاند.
اکنون این یافتههای جدید میتواند به توسعه یک ایمونوتراپی جدید برای مبارزه با حملات ویروس اچ.آی.وی کمک کند.
در تستهای آزمایشگاهی اخیر، محققان دریافتند که هفت پادتن خنثی کننده اچ.آی.وی که به تازگی کشف شدهاند توانایی آن را دارند که از تکثیر سلولهای کشندهT و در نهایت تکثیر ویروس اچ.آی .وی جلوگیری کنند.
با این حال آنها برای تعیین اثر این گیرندهها در بدن انسان به تحقیقات بیشتری نیاز دارند.
محققان این پژوهش کمکهای مالی خود را از مرکز تحقیقات ایدز، بنیاد بهداشت و درمان ایدز، موسسه پزشکی ترمیمی کالیفرنیا و موسسه ایدز دانشگاه کالیفرنیا به دست آوردند.
با توجه به دادههای ارائه شده از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، بیش از ۱٫۲ میلیون آمریکایی تا ماه ژوئن ۲۰۱۶ مبتلا به اچ.آی.وی هستند. از هر هشت نفر نیز یک نفر به این بیماری مبتلا بوده و از آن بی اطلاع است. در سال ۲۰۱۴، حدود ۴۴۰۷۳ نفر در این کشور مبتلا به اچ.آی.وی بودند که این نرخ در مقایسه با نرخ سال ۲۰۰۵ دارای کاهش ۱۹ درصدی است.
این پژوهش در Journal of Virology به چاپ رسیده است.
انتهای پیام