جمعه، ۷ دی، ۱۴۰۳ | Friday, 27 December , 2024

از سوی پژوهشگران دانشگاه تهران محقق شد: الهام از سیستم بینایی انسان برای بازشناسی اشیاء

نسخه قابل پرینت
کد خبر:37458
چهارشنبه، ۵ اردیبهشت، ۱۳۹۷ | 13:05

از سوی پژوهشگران دانشگاه تهران محقق شد: الهام از سیستم بینایی انسان برای بازشناسی اشیاء

پژوهشگران دانشگاه تهران موفق به پیاده سازی سخت افزاری سیستم بازشناسی اشیا الهام گرفته شده از قشر بینایی مغز انسان شدند.

به گزارش دیده بان علم ایران، بیژن علیزاده، مجری طرح “مدل سازی و پیاده سازی سخت افزاری سیستم بازشناسی اشیا مبتنی بر قشر بینایی مغز” که با حمایت ستاد علوم و فناوری های شناختی انجام شده است، درباره این طرح اظهار کرد: تشخیص اشیاء یکی از موضوعات مهم در حوزه‌های مختلف با کاربردهای متنوع است. یکی از راه های بازشناسی اشیاء از سیستم بینایی انسان الهام گرفته شده است.


وی ادامه داد: اینکه سامانه بینایی مغز انسان چطور به تشخیص اشیا مبادرت می ورزد می تواند ایده خوبی برای تشخیص اشیا توسط سیستمهای ساخت بشر باشد. در این راستا، محققان مدل‌های محاسباتی-شناختی گوناگونی در حوزه علوم شناختی ارایه کردند. با این وجود همواره دیدگاه‌های سخت افزاری و پیاده‌سازی این مدل‌ها کمتر مورد بررسی قرار گرفته اند، به طوری که مدل‌های پیاده شده از نظر عملکرد زمانی و سرعت، بسیار کندتر از انسان عمل می‌کنند.


علیزاده همچنین بیان کرد: هدف نخست، طراحی یک سیستم بازشناسی و تشخیص شی ء مبتنی بر سیستم بینایی انسان است. همزمان این سیستم با دیدگاه سخت‌افزاری بهینه شده و در بستر سخت‌افزار قابل برنامه‌ریزی مناسب پیاده‌سازی ‌شده است. این بهینه‌سازی شامل بررسی ساختار سیستم، جابجایی، تغییر و در صورت لزوم حذف عملکرد واحدهای محاسباتی است به طوری که عملکرد سیستم تحت تاثیر قرار نگیرد و ساختار آن از نظر تعداد واحد‌های محاسباتی مورد نیاز و نیز زمان اجرا بهبود یابد.

این طرح می تواند در هر کاربردی که می بایست در آن تشخیص اشیاء به سرعت و برخط انجام شود، استفاده شود.


وی درباره سایر کاربردهای این سیستم که در حال انجام برخی از آنها هستند گفت: کمک به افراد نابینا جهت تشخیص موانع، کمک به درمان بیماران اتیسم جهت افزایش حضور ذهن و تمرکز آنها، آموزش زبان فارسی یا هر زبان دیگری به کودکان برخی دیگر از کاربردهای آن است.


عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران همچنین ابراز کرد: در مقایسه با سیستم های مشابه طراحی شده در دنیا، این سیستم دارای کیفیت بهتری به لحاظ تعداد تصاویر پردازشی در ثانیه است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

توقف رشد باکتری‌ها با نانوذرات سلنیوم زیستی

شوری آب دریا، اثرات سمی نانوذرات بر جانوران آبزی را کاهش می‌دهد

در چه دماهایی، احتمال واژگونی خودرو و تصادف زنجیره ای بیشتر است؟

انجام نخستین پژوهش در حوزه «باستان‌شناسی جنایی» در ایران/باستان‌شناسی در خدمت پلیس جنایی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها