پژوهشگران گروه مهندسی مخابرات دانشگاه تربیت مدرس تهران طی تحقیقی موفق به مدل سازی بیماری آسم در کودکان با استفاده از روش های داده کاوی و سیستم خبره فازی شدند.
به گزارش دیده بان علم ایران محمد مظفری نیا اظهار داشت: در این پژوهش به تعیین وضعیت سالم یا بیمار بودن کودکان مشکوک به بیماری آسم و همچنین تعیین شدت بیماری پرداخته شده است. جامعه پژوهش، کودکان و نوجوانان دارای نشانههای تنفسی و نمونه پژوهش شامل دادههای ثبتشده ۲۷۵ نفر از افراد مراجعهکننده به بیمارستان مفید تهران و همچنین مرکز طبی کودکان میباشند.
وی افزود: مجموعه دادههای ذکرشده با استفاده از شیوه پرسشنامه ای جمعآوریشده و با استفاده از الگوریتم درخت تصمیم موردبررسی قرار گرفت، علائم اصلی این بیماری در کودکان و همچنین ارتباط این علائم با یکدیگر استخراج شد. سپس از سیستم خبره فازی بهمنظور بازهبندی شدت بیماری و همچنین تعیین شدت بیماری استفاده شد. متغیرهای ورودی سیستم شامل تنگینفس، شدت حمله تنگینفس، سرفه، خسخس سینه، بیخوابی، سابقه خانوادگی و سیانوز هست که مقدمهای قواعد را در پایگاه دانش سیستم تشکیل میدهند.
مظفری نیا ادامه داد: این ورودیها بر اساس نتایج حاصل از دادهکاوی بیمارستان مفید تهران و همچنین نظر ۱۱ فرد خبره که این ورودیها را تائید نموده و بازه آنها را مشخص کردهاند، حاصلشده است. خروجی سیستم شدت بیماری آسم است که به چهار حالت آسم متناوب، کم، متوسط و شدید و در بازه [۰-۱۰۰] تقسیمبندی شده است. بازهبندی خروجی نیز همچون بازهبندی ورودی بر اساس نظر افراد خبره تنظیم گردیده است.
وی در پایان تصریح کرد: این سیستم در بیمارستان مفید تهران و با حضور پزشکان متخصص و بیماران تستشده است. نتایج خروجی سیستم بیانگر انطباق خروجی سیستم با تخمینهایی است که پزشکان فوق تخصص از شدت بیماری آسم در کودکان داشتهاند.
این پژوهش در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد محمد مظفری نیا و با راهنمایی دکتر حمیدرضا مومنی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تربیت مدرس تهران انجام شده است.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند