دوشنبه، ۳ دی، ۱۴۰۳ | Monday, 23 December , 2024

مدیریت بهتر داده‌های مکانی با توسعه نرم‌افزار GIS دینامیک توسط محققان کشور

نسخه قابل پرینت
کد خبر:34266
یکشنبه، ۲۴ دی، ۱۳۹۶ | 10:44

مدیریت بهتر داده‌های مکانی با توسعه نرم‌افزار GIS دینامیک توسط محققان کشور

یک شرکت ایرانی موفق به طرح پیاده‌سازی نرم‌افزار GIS دینامیک در بستر ابری (cloud) و مبتنی بر وب شد.
به گزارش دیده بان علم ایران محمدباقر جوینی مدیرعامل یک شرکت نرم افزاری در رابطه با توسعه نرم‌افزار GIS دینامیک گفت: این نرم‌افزار قادر خواهد بود تجزیه‌وتحلیل و مدیریت داده‌های مکانی را مدیریت کند.
وی درباره مشخصات فنی این طرح گفت: پیچیدگی، تنوع و حجم انبوه اطلاعات جغرافیایی از یک‌ سو و توانایی‌های رایانه در عرصه اطلاعات از سوی دیگر، فلسفه وجودی سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی (GIS) را تبیین می‌کند. علاوه‌بر دسترسی صحیح و سریع به داده‌های مورد نیاز در یک حجم وسیع، امکان ارائه و به تصویر کشیدن اطلاعات مکانی و موضوعی در قالب نقشه، جدول و نمودار، ویرایش و به هنگام سازی داده‌ها و نیز امکان استفاده از داده‌های موجود در جهت اهداف مختلف و براساس نیازهای گوناگون کاربران فراهم می‌شود.
جوینی با اشاره به این که مهم‌ترین مزیت برنامه‌های GIS سادگی توزیع این برنامه‌ها بین کاربران است، تصریح کرد: این برنامه‌ها نیاز به نصب روی سیستم کاربران را ندارد، به‌علاوه می‌توان به‌راحتی کنترل نسخه را انجام داد. به‌عبارت‌دیگر، تمام افراد می‌توانند از آخرین نسخه موجود روی سرور استفاده کنند.
وی ادامه داد: بروز اختلال در اینترنت ایران، معمولاً موجب اختلال و عدم‌دسترسی یا کندی دسترسی به سایت‌هایی که روی سرورهای خارجی میزبانی می‌شوند، خواهد شد که ممکن است کاربران هاستینگ خارج از کشور با آن روبرو شده باشند. ازاین‌رو، دسترسی به سرور داخل ایران به دلیل استفاده از بستر داخلی تا حد زیادی، دسترسی دائمی را برای کاربران ایرانی فراهم می‌آورد.
جوینی اظهار کرد: برای طراحی و توسعه این نرم‌افزار باید یک نقشه آفلاین ایجاد شود که بتوان آن را در برنامه مشاهده کرده و سپس اطلاعات جغرافیایی روی نقشه نمایش داده شود. این بدین معنی است که باید مجموعه حرکات متحرک در پایگاه داده ذخیره شود و بتوان با انتخاب متحرک مسیر حرکت آن را روی نقشه ظاهر کرد، سپس اطلاعات جغرافیایی را از نرم‌افزار گرفته و در پایگاه داده ذخیره کرد. بدین معنی که کاربر در مراجعه بعدی بتواند مکان‌های متحرک را مشاهده کند.
این فناور با اشاره به بازار مصرف این محصول گفت: باتوجه به رشد سخت‌افزاری دستگاه‌های مبتنی‌بر GIS، نیروهای نظامی و انتظامی و سازمان راهداری و کلیه نهادهایی که به هر نحو با خواندن نقشه و Tracking المان‌های زمینی و مواردی از این دست مواجه هستند از مشتریان بالقوه این نرم‌افزار خواهند بود. همچنین با کمک این نرم‌افزار هنگام بروز خرابی و یا سانحه در شبکه زمینی، مدیریت سوانح و خرابی در حداقل زمان ممکن فراهم خواهد شد.
جوینی افزود: با توجه به اینکه اپلیکیشن برنامه را خود ما نوشتیم و به دلیل بحث امنیت در انتخابات با توجه به اینکه در این نرم‌افزار امکان مانیتورینگ داده‌ها وجود داشت، در وزارت کشور و ریاست جمهوری در زمان انتخابات از این پروژه استفاده شد و پروژه موفقی بود.
وی درباره روند دریافت تسهیلات از صندوق حمایت از صنایع الکترونیک گفت: تسهیلات صحا به شرکت کمک کرد تا فازهایی از پروژه را تکمیل کنیم و این مبلغ به حرکت رو به جلوی شرکت تا حدی کمک کرده و باعث پیشرفت پروژه موردنظر شد؛ اما اگر بوروکراسی حاکم بر صحا تعدیل شود، به روند کار شرکت‌ها سرعت بخشیده و رسالت صندوق به‌خوبی انجام می‌گیرد .
انتهای پیام

مطالب مرتبط

از نوبت گرفتن در صف تا دریافت خدمات پزشکی با یک کلیک!/دسترسی آسان به خدمات متنوع خانگی و اداری با اپلیکیشن ایرانی «کنترات»

نخستین شتابدهنده نوآوری در حوزه سلامت الکترونیک راه اندازی شد

بومی‌سازی فناوری تولید ترانس دیوسرهای فشار در کشور

حمایت هشت میلیاردی صحا از چهار پروژه مهندسی پزشکی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها