جمعه، ۷ دی، ۱۴۰۳ | Friday, 27 December , 2024

کاهش آلودگی هوای کشور با افزودن نانوذرات به سوخت دیزل

نسخه قابل پرینت
کد خبر:32930
چهارشنبه، ۲۹ آذر، ۱۳۹۶ | 17:48

کاهش آلودگی هوای کشور با افزودن نانوذرات به سوخت دیزل

محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و دانشگاه محقق اردبیلی در تحقیقات آزمایشگاهی خود موفق به توسعه ترکیبی از آب، سوخت دیزلی و نانوذرات شدند که استفاده از آن به‌عنوان سوخت موتورهای دیزلی، آلایندگی این موتورها را کاهش می‌دهد.

به گزارش دیده بان علم ایران، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که بخش حمل‌ونقل با آن روبه‌روست، رعایت استانداردها و قوانین سخت گیرانه مربوط به انتشار گازهای آلاینده است که به‌منظور حفاظت از محیط‌ زیست وضع شده‌اند. در واقع، صنعت حمل‌ و نقل مسوول تولید بیش از ۲۵ درصد گازهای گلخانه‌ای در جهان است. استفاده از فناوری‌های نوین در تولید موتورها و همچنین استفاده از حامل‌های انرژی، مهم‌ترین راه‌های کاهش آلودگی هوا هستند.

دکتر میثم طباطبائی استفاده از سوخت‌های تجدید پذیر و همچنین استفاده از مکمل‌های پیشرفته سوخت را دو رویکرد مهم جهت کاهش آلودگی هوا دانست و افزود: «در طرح حاضر یک ترکیب سه‌تایی متشکل از بیودیزل، آب و نانوذرات اکسید سریم مورد آزمون عملکردی و آلایندگی قرار گرفته است که نتایج بسیار رضایت‌بخش بوده است.»

وی در ادامه افزود: «احتراق سوخت حاوی نانوذرات اکسید سریم موجب کاهش قابل‌توجه گازهای آلاینده می‌شود.»

از دیدگاه سازوکار، حضور نانوذرات سریم اکسید در ترکیب سوخت موجب کاهش تشکیل رسوبات ترکیبات کربنی بر روی جداره سیلندر شده که این موضوع کاهش اصطکاک بین قطعات متحرک را در پی دارد. همچنین سریم اکسید یک عملکرد کاتالیستی نیز خواهد داشت؛ این عملکرد موجب کاهش تأخیر در اشتعال می‌شود. بنابراین احتراق به‌صورت کامل‌تری انجام خواهد شد و گازهای آلاینده کاهش می‌یابد.

در این تحقیق نقش هم‌زمان آب و نانوذرات سریم اکسید در ترکیب سوختی دیزل/بیودیزل مورد ارزیابی قرار گرفته است. بدین منظور سوخت دیزل/بیودیزل حاوی درصدهای مختلف وزنی ۳، ۵ و ۷ درصد آب و همچنین ۹۰ ppm نانوذرات سریم اکسید تهیه شده و عملکرد آن هم از منظر بازدهی و هم از منظر آلایندگی مورد مطالعه قرار گرفته است.

بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، ترکیب سوختی حاوی ۳ درصد آب و ۹۰ ppm نانوذرات سریم اکسید هم از لحاظ بازدهی و هم از لحاظ آلایندگی در بهینه‌ترین شرایط قرار دارد.

این طرح با همکاری دکتر میثم طباطبائی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر اسماعیل خلیفه و دکتر بهمن نجفی، دانش آموخته و عضو هیأت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، دکتر مرتضی آقباشلو، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و مهندس سید مصطفی میرسلیم عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر انجام شده است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

شوری آب دریا، اثرات سمی نانوذرات بر جانوران آبزی را کاهش می‌دهد

دستیابی به دانش فنی تکثیر کشت بافتی ارقام سخت ریشه‌زای توت

رهیافت جدید محقق ایرانی دانشگاه میشیگان برای درمان «ام اس» و «پارکینسون» با کمک «نانوذرات»

نخستین جلسه شورای ملی ایمنی زیستی در دولت سیزدهم برگزار شد

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها