ساختمان جدید مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی صبح امروز با حضور وزیر بهداشت افتتاح شد. به گزارش دیده بان علم ایران، دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاح ساختمان جدید این مرکز تحقیقاتی بر لزوم استقلال مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی گفت: تاکید کرد و گفت: این مرکز نباید با تغییرات مدیریتی دستخوش این تغییرات شود و باید خودگردان عمل کند.
وی اظهار کرد: در سال ۶۴ شاهد ادغام آموزش پزشکی و وزارت بهداری سابق بودیم و بعد از آن نیز همه در راستای ارتقاء آموزش علوم پزشکی تلاش کردند ولی آنچه در طول چهار سال گذشته رقم خورده است، متفاوت از گذشته است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در این دوره سازمان سنجش آموزش پزشکی را بعد از دو دهه آرزو در قالب یک سازمان شکل دادیم و افرادی عالم مدیریت آنجا را بر عهده گرفتند و آزمونها علمیتر برگزار شدند.
وی ادامه داد: کار بسیار مهمی که در سالهای اخیر انجام شد، راه اندازی موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی (نیماد) تحقیقات پزشکی “نیماد” بود که پس از تعطیلی در دولت گذشته، احیا شد و به کار خود ادامه داد. امروز نیز مرکز تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی (نصر) راه اندازی میشود.
هاشمی پیشگیری از گسترش کمی دانشگاهها بر اساس طرح آمایش و نیز ماموریت محور شدن دانشگاهها را از فعالیتهای بسیار مهمی برشمرد که در سالهای اخیر انجام گرفته است.
وزیر بهداشت ادامه داد: ما در عین حال ظرفیت پذیرش دستیاران پزشکی را ۲۰ درصد افزایش دادیم و این کار علی رغم محدودیتهای بودجه و عدم گسترش فضای آموزشی انجام گرفت.
هاشمی با اشاره به اینکه اعتماد مردم به خدمات پزشکی حاصل زحمات مدرسین، معلمین و کارشناسان حوزه آموزش علوم پزشکی است، گفت: در حوزههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی افراد بیشتر از جیب خود و بیش از کمکهای دولت و مجلس هزینه کردهاند برای اینکه علم خود را به روز نگه دارند.
وزیر بهداشت اضافه کرد: در نظرسنجیهای سالانهای که انجام میشود، گروههای علوم پزشکی علی رغم کاستیهایی که وجود دارد و ممکن است بعضا رفتارهای نادرستی نیز در این حوزه انجام شود، مورد احترام هستند و ما از این بابت خوشحالیم.
وی با اشاره به راه اندازی مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی اظهار کرد: این مرکز باید دقیقا مشابه “نیماد” فعالیت کند و از نظر اداری، پرسنل و ساختار مستقل باشد و با آمد و رفت وزیر و معاونین دستخوش تغییرات نشود.
هاشمی گفت : بسیار مهم است که فضایی و آسمانی فکر نکنیم و تلاش کنیم تا مشکل مردم را پیدا کرده و این مشکلات را حل کنیم، چرا که در حوزه آموزش، نمی توان انتزاعی فکر کرد و باید برنامه نوشت و انتظار اجرا داشت و از ناکامیهای گذشته باید درس بگیریم.
وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه هنوز موفق نشدهایم به شکلی که مدنظر قانون مصوب سال ۶۴ است آموختهها را به جامعه ببریم، گفت: دانشجویان باید بین مردم بروند و آن را به شکل عملی محک بزنند، آنچه را که آموختهاند و با توجه به فعالیتهایی که در توسعه شبکه بهداشتی کشور انجام شد، باید حتما فعالیت خود را در این حوزه شروع کنیم.
وزیر بهداشت اظهار کرد: در دولت یازدهم تصور میشد استمرار این وظیفه در دولت دوازده وجود دارد و میتوان بسیاری از کارها را در دولت دوازدهم ادامه داد، اما در حال حاضر این فرصت در دولت دوازدهم وجود ندارد. بنابراین باید کارها را تسریع ببخشیم و اجرایی کنیم.
وی با انتقاد از طولانی و گران بودن دورههای آموزشی برخی رشتههای علوم پزشکی، تاکید کرد: باید خدمات را به سمت فوق تخصصی ببریم و طول دورهها را کاهش دهیم. همچنین برخی دورههای فوق تخصصی باید در تخصصها ادغام شوند و در بسیاری از رشتهها این قابلیت وجود دارد.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه من نگران هزینهها هستم و به هیچ وجه نمیخواهم کوچکترین آسیبی به دانش و مهارت افراد وارد بشود، خاطرنشان کرد: بسیار مناسب است که مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی در حوزه کلان نیز نیم نگاهی به مشکلات داشته باشد و شورای گسترش نیز باید نظارت خود را قویتر کند، چرا که اگر نیروی پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی تربیت نکنیم، کوتاهی انجام شده است. اما اگر این نیروها را بد آموزش دهیم، شبه جنایت است چرا که مدرک را دست افرادی دادهایم که با جان مردم سر و کار دارند، بنابراین شورای گسترش باید نظارت خود را تقویت کند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند