کد خبر:30615
یکشنبه، ۲۱ آبان، ۱۳۹۶ | 10:53
کلکسیون سلولی بیماران مبتلا به سرطان سلولهای سنگفرشی دهان دارای کاربرد تحقیقاتی با همکاری مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز ملی ذخایر ژنتیک و زیستی ایران، جمعآوری و راه اندازی شد.
به گزارش دیده بان علم ایران دکتر بقایی نایینی ، رییس مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام این خبر گفت: کارسینوم سلول سنگفرشی دهان شایعترین بدخیمی حفره دهان است که بیش از ۹۰ درصد سرطانهای این ناحیه را تشکیل میدهد. این سرطان در دنیا و همچنین در ایران شیوع قابلتوجهی دارد.
وی بابیان اینکه این کلکسیون برای نخستین بار در کشور جمعآوریشده است افزود: پس از تأیید کمیته اخلاق و اخذ رضایتنامه از بیماران، ده نمونه از بافت سرطانی بیماران تهیه و سلولهای اپیتلیالی سرطانی جداسازی شد و در مرحله primary culture در مرکز ملی ذخایر ژنتیک نگهداری میشود.
رییس مرکز تحقیقات دندانپزشکی بر استفاده از این مجموعه، در پژوهشهای حوزه سرطان دهان تأکید کرد و آن را از برنامههای آینده این مرکز دانست و گفت: تاکنون از این مجموعه سلولی در یک مطالعه استفادهشده (https://www.cellmolbiol.org/index.php/CMB/article/view/1418) و مطالعه دیگری نیز که به بررسی اثر دو داروی ضد سرطان و انتخاب داروی مؤثرتر میپردازد در حال انجام است.
وی این پروژه را محصول طرح تحقیقاتی مشترک با همکاری بانک سلولهای انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران اعلام کرد و افزود: محققان علاقهمند به این حوزه میتوانند برای استفاده از این مجموعه و اطلاعات مربوط به آن، به بانک سلولهای انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران مراجعه کنند.
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند