«جونو» کاوشگر ناسا که برای افشای اسرار مشتری در مدار این سیاره قرار گرفت، عنوان سریع ترین فضاپیمای جهان را به خود اختصاص داد و در رکوردهای جهانی گینس ثبت شد.
به گزارش دیدهبان علم ایران فاکس نیوز خبر داد پیش از اینکه موتور جونو آتش بگیرد و این فضاپیما در مدار مشتری جایگزین شود، سرعت آن غیر قابل وصف گزارش شده است؛ به طوریکه رکوردهای جهانی گینس اعلام کرد این فضاپیما که به اندازه زمین بازی بسکتبال است، رکورد سریع ترین فضاپیمای جهان را به خود اختصاص داده است.
سرعت این فضاپیما قبل از قرار گرفتن در مداری مشتری، ۱۶۵ هزار مایل بر ساعت گزارش شده است و در زمان آتش گرفتن موتور، به هزار و ۲۱۲ مایل بر ساعت رسیده است.
جونو در اوت سال ۲۰۱۱ میلادی پرتاب شد و مسافت ۱٫۷ میلیارد مایل را به مقصد مشتری طی کرد تا اینکه در چهارم جولای در مدار مشتری قرار گرفت. جونو در حال حاضر در مدار گازی مشتری قرار دارد و ۵۳ روز طول می کشد تا یک دور کامل مدار را طی کند.
محققان اطلاعات بسیار اندکی درباره سیاره مشتری دارند. مشتری بزرگترین و مرموزترین سیاره منظومه شمسی است و با چشم غیرمسلح نیز در آسمان دیده می شود، با وجود این هنوز معلوم نیست که آیا در زیر اتمسفر طوفانی و پر از گاز این سیاره، یک هسته جامد وجود دارد یا تمام سیاره از گاز تشکیل شده است. همچنین منشاء میدان مغناطیسی بسیار شدید این سیاره مشخص نیست.
در سال ۲۰۰۱ میلادی دو تن از محققان دانشگاه لستر مقاله ای را منتشر کردند که در آن چرخش سریع مشتری و فوران مواد آتشفشانی از قمر Io را علت اصلی ایجاد شفق های قطبی منحصر به فرد در این سیاره معرفی کردند. این مقاله مورد توجه محققان ناسا قرار گرفت و بدین ترتیب مقدمات اجرای یک پروژه تحقیقات فضایی و پرتاب فضاپیمای جونو به فضا شکل گرفت.
جونو مجهز به دوربینی است که در طول سال آینده نزدیکترین تصاویر را از سطح مشتری تهیه خواهد کرد.
قرار است این فضاپیما پس از اتمام ماموریت خود، به جو مشتری وارد شود تا در اثر حرارت ایجاد شده از بین برود و احتمال برخورد آن با اقمار مشتری، منتفی شود.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند