كشت كاهو به روش هيدروپونيك لوله اي برای نخستین بار توسط پژوهشگران دانشکده کشاورزی دانشگاه اراک انجام شد.
به گزارش دیده بان علم ایران در اين روش گياه در خاك كاشته نمي شود و مواد غذايي مورد نياز گياه از طريق محلول غذايي در اختيار ريشه ها قرار مي گيرد.
در این روش ، براي استوار قرار گرفتن گياه از روش ها و بسترهاي مختلفي استفاده مي شود.
در روش كشت لوله اي جريان باريكي از آب و مواد غذايي درون يك سري لوله افقي كه به عنوان محيط كشت استفاده شده اند حركت دارد و به دليل جا به جايي مداوم، محلول سرشار از اكسيژن است و در نتيجه بهبود تهويه، محصول مرغوبي توليد مي شود. در اين روش هزينه نصب و راه اندازي پايين بوده و كاربري سيستم آسان است و در عين حال از فضاي موجود استفاده حداكثري خواهد شد.همچنين باعث افزايش نسبت سطح به حجم محلول شده و از غوطه وري ريشه ها در محل جلوگيري مي كند و ريشه هاي گياه به منابع كافي آب و اكسيژن و مواد غذايي دسترسي دارند.با اين روش مي توان سبزيجات برگي مثل كاهو، اسفناج، ريحان و … را در شرايط مختلف و فضاهاي كوچك توليد کرد.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند