مرکز طراحی و ساخت غزال ایرانی دانشکده مهندسی مکانیک پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران، علت نرسیدن خودروی خورشیدی غزال ۴ به رالی استرالیا را آسیب های جدی وارد شده به خودرو به دلیل بازرسی ناشیانه محموله خودروی خورشیدی در فرودگاه دبی و بسته بندی غیراصولی خودرو پس از بازرسی اعلام کرد.
به گزارش دیده بان علم ایران، در اطلاعیه مرکز طراحی و ساخت غزال ایرانی آمده است: «مرکز طراحی و ساخت غزال ایرانی طی دو سال گذشته با تلاش و کوشش فراوان دانشجویان، اعضای هیأت علمی و مدیریت دانشکدههای مهندسی مکانیک، مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی صنایع پردیس دانشکدههای فنی و دانشکده طراحی صنعتی پردیس هنر دانشگاه تهران و با حمایت حامیان مالی، خودرو غزال ایرانی ۴ را با طراحی منحصر به فرد به شکل یک خودرو نزدیک به مدلهای تجاری طراحی کرده و ساخته است.
تیم خودرو برقی خورشیدی دانشگاه تهران نیز با ۱۹ دانشجو برای شرکت در مسابقات بینالمللی ۲۰۱۷ به استرالیا اعزام شد. خودرو برقی خورشیدی غزال ایرانی ۴ از طریق مسیر هوایی در تاریخ ۱۵ شهریور توسط شرکت DHL به مقصد داروین استرالیا (محل شروع مسابقات) ارسال شد. شروع مسابقات نیز در تاریخ ۱۶ مهرماه و تستهای مربوط به خودرو برای شرکت در این مسابقات از تاریخ ۱۲ مهرماه آغاز شد.
حمل خودرو به صورت هوایی به مقصد و انجام امور گمرکی همگی به طور معمول ۱ هفته تا ۱۰ روز حداکثر به طول میانجامد. خودرو با تأخیر زیاد در تاریخ ۲۲ شهریور به دبی ارسال شد تا از آنجا به سیدنی و سپس به داروین حمل شود. محموله خودرو در دبی مورد بازرسی پلیس امارات قرار گرفت که در اثر این بازرسی ناشیانه و به دلیل اینکه بسته بندیهای اولیه باز و مجدداً به شکل صحیحی بسته بندی نشده بودند، خودرو و متعلقات آن در طول مسیر تا استرالیا نیز متحمل صدمات زیادی گردید. شرکت DHL مسئول این کار در دبی بوده است.
در تاریخ اول مهر ماه خودرو با پرواز امارات به سیدنی حمل شد و در تاریخ ۲ مهرماه به آنجا رسید. حمل خودرو به صورت زمینی تا داروین ۳ روز به طول انجامید اما به سبب اینکه در فرودگاه دوبی بسته بندی خودرو و وسایل و متعلقات آن باز شده و مجدداً به صورت غیر اصولی بسته بندی شده بود مدارک ترخیص دارای اشکالات متعددی بود. لذا زمان زیادی توسط تیم ترخیص مسابقات صرف امور گمرکی و خروج خودرو از قرنطینه استرالیا شد و نهایتاً خودرو در روز جمعه ۱۴ مهرماه تحویل تیم داده شد که مشاهده شد بدنه خودرو در بخشهای مختلف دچار آسیب شده و شیشههای آن در زمان بازرسی از جا کنده شده و ظاهراً چون مأمورین بازرسی اماراتی متوجه نشده بودند که درهای خودرو به صورت عمودی باز و بسته میشوند، سعی کرده بودند درها را به صورت افقی باز نمایند و به همین دلیل لولاها صدمه خورده و علاوه بر آن داشبورد و کنسول جلو کاملاً از جا کنده شده و بخشهایی از سیستم تعلیق نیز خسارت دیده بود.
بخشهای دیگری مثل سلولهای خورشیدی و وسایل دیگر خودرو که جداگانه بسته بندی شده بودند نیز تا روز دوشنبه ۱۷ مهرماه (یک روز پس از مسابقه) تحویل تیم نشدند. لذا با توجه به صدمات فراوانی که خودرو دیده بود و عدم دریافت قطعات و متعلقات مهم دیگر خودرو، تیم خودرو برقی خورشیدی دانشگاه تهران با مذاکره با مسئولین مسابقات تصمیم گرفت تا از مسابقات کنارهگیری نماید.
لازم به ذکر است که برای جبران خسارات وارده با شرکت DHL مذاکراتی در حال انجام است و پیگیریهای حقوقی دنبال میشود.»
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند