معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران ، نمایش زیرسامانههای پروژههای ماهوارهای را یکی از ویژگی های نمایشگاه امسال پژوهشگاه فضایی توصیف کرد.
به گزارش دیدهبان علم ایران دکتر سعید شاخصی، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اینکه در نمایشگاه دستاورد های فضایی پژوهشگاه فضایی ایران پروژههایی که به نتایج قابل قبولی رسیده اند، ارایه شده است ، گفت: نمونههای مهندسی پروژههای ماهواره ای به نمایش گذاشته شده است که با ارایه فناوری ها برای مدلهای کیفی و پروازی در سال آینده کاربرد دارد.
شاخصی تصریح کرد: یکی از دستاوردهای عرضه شده در این نمایشگاه ، پروژه انتقال مداری است که برای انتقال ماهواره ها به مدار بالاتر به کار می رود که تاکنون نیز به نتایج خوبی رسیده است .
معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران، نمونه ماهواره ناهید ۲ و پروژه سها را از دیگر دستاوردهای ارایه شده در این نمایشگاه عنوان کرد و گفت: زیرسامانههای پروژه های ماهواره ای و حسگرهای مختلف در این حوزه به همراه پنل های خورشیدی و چرخ های عکس العملی نیز در این نمایشگاه ارایه شده است.
وی در پاسخ به سوالی در زمینه ویژگی های این نمایشگاه در مقایسه با سال گذشته در پژوهشگاه فضایی ایران گفت : تفاوت بسیاری وجود دارد به طور مثال در حوزه زیرسامانه ها در سال گذشته پروژه ای در نمایشگاه وجود نداشت، اما در نمایشگاه سال جاری حسگرها و مدل مهندسی ناهید ۲ و پروژه های مورد نیاز وزارت ارتباطات هم ارایه شده است.
وی ادامه داد:ماهواره ناهید ۲ یک میکرو ماهواره مخابراتی است که برای انجام ماموریت های مخابراتی در مدار LEO و توسعه فناوری زیر سیستم های حساس ماهواره های مخابراتی GEO طراحی شده است. این ماهواره مکعبی شکل است و توان مورد نیاز خود را با استفاده از آرایه های خورشیدی روی بدنه تامین می کند.
شاخصی اظهار کرد: با توجه به الزامات ماموریتی تعریف شده، ماهواره ناهید ۲ از یک زیر سیستم کنترل وضعیت سه محوره با دقت نشانهروی ۳ درجه RMS در هر راستا بهره می برد. ارتباطات مخابراتی ماهواره ناهید ۲ در باندهای فرکانسی S و KUو UHFوVHF انجام می شود.
معاون پژوهشگاه فضایی در تشریح ماهواره سها گفت: پروژه ماهواره سها، با هدف طراحی،ساخت و بهره برداری در مدار یک ماهواره سنجشی با رویکرد کاربردی در دست اجرا است، ماهواره سها با تصویر برداری در ۷ طیف و با قدرت تفکیک حداقل ۱۵ متر و ارسال تصاویر به ایستگاه های زمینی، مجموعه بسیار ارزشمندی از داده های سنجش از دور را تامین میکند که در زمینه های مختلف از جمله مانیتورینگ اراضی، جنگل ها ، آب ها و بررسی معادن و خطوط انتقال انرژی کاربردهای فراوانی خواهد داشت.
وی در خصوص حسگرهای فضایی تصریح کرد: اکتساب و ارتقاء فناوری ها و زیر ساخت های مورد نیاز در فاز مهندسی خرید ، طراحی و ساخت ، تست و صحه گذاری و تامین حسگرهای پروژه های پژوهشگاه فضایی ایران بر عهده پژوهشکده مکانیک است. همچنین حسگرهای خورشید، افق زمین، ستاره، مغناطیسی،ژیروسکوپ ها و… حسگرهای مرجعی برای تعیین موقعیت در ماهوارهها و فضا پیماها برای ثابت نگه داشتن وضعیت ماهواره هستند که در یک حالت مطلوب استفاده میشوند.
شاخصی به ماموریت های پژوهشکده مکانیک در حوزه توسعه سامانه های اپتیکی، دستیابی به فناوری محموله های سنجشی با رزولوشن بالا اشاره کرد و افزود: این محموله ها با دارا بودن قدرت تفکیک کمتر از ۵ متر و میدان دید حدود یک درجه، امکان سنجش های بسیار دقیق را فراهم می کند و افزون بر کاربردهای فضایی، کاربردهای تجاری بسیاری از جمله پایش منابع زمینی و زیر زمینی، محصولات کشاورزی، آلودگی های زیست محیطی و تغییرات محیطی دارند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند