دوشنبه، ۳ دی، ۱۴۰۳ | Monday, 23 December , 2024

ساخت دستگاه ژانراتور تولید هیدروژن توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان

نسخه قابل پرینت
کد خبر:28049
سه شنبه، ۱۱ مهر، ۱۳۹۶ | 15:13

ساخت دستگاه ژانراتور تولید هیدروژن توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان

«طراحی و ساخت دستگاه ژانراتور تولید هیدروژن بر پایه الکترولایزر غشایی آب» عنوان پروژه‌ای است که توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان و پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی انجام شده است تا شاهد کاربردهای گسترده آن در آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور باشیم.

به گزارش دیده‌بان علم ایران گاز هیدروژن کاربردهای مختلفی همچون در آزمایشگاه های پیل سوختی، آزمایشگاه های ساخت کاتالیست و سیستم های کروماتوگرافی گازی دارد. امروزه در اکثر مراکز مصرف این گاز در سیلندرهای فشار بالا ذخیره و به مصرف می رسد. اما این روش با توجه به ایمنی حساس مربوط به این گاز خطرناک است و امکان بروز حادثه در محل مصرف را افزایش می دهد. این امر لزوم حذف سیلندرهای پرخطر هیدروژن و جایگزینی آن را با ژنراتورهای هیدروژن نشان می دهد. بنابراین پروژه “طراحی و ساخت دستگاه ژانراتور تولید هیدروژن بر پایه الکترولایزر غشایی آب” توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان و با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی انجام شد.


در این طرح ژنراتور تولید هیدروژن با استفاده از سیستم الکترولایزر آب و غشاء مبادله کننده آنیون و با بکارگیری کاتالیست های ارزان قیمت و فاقد فلزات گران بها طراحی و ساخته شد. این دستگاه در تمام مراکز تحقیقاتی، صنایع پالایش نفت و پتروشیمی، تولید آمونیاک، استخراج فلزاتی همچون مس و روی، آزمایشگاه های کروماتوگرافی و پیل سوختی کاربرد گسترده ای دارد. علاوه بر این با جایگزینی ژنراتور تولید هیدروژن بجای کپسول های پرفشار گاز هیدورژنی در آزمایشگاه و مراکز تحقیقاتی ضریب امنیت آنها افزایش می یابد و منجر به حذف کپسول هیدروژن و خطرات ناشی از آن می شود. در واقع با بکارگیری این سیستم هیدروژن زمانی تولید می شود که نیاز باشد و گاز هیدروژن فشرده در آزمایشگاه وجود ندارد. در این دستگاه هیدروژن پس از تولید با ورود به خشک کن خشک شده و با فلوی خروجی آن تنظیم می شود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

تولید نسل جدید کاتالیست‌های فرایند خالص‌سازی هیدروژن در کشور

مشارکت محققان دانشگاه صنعتی اصفهان در طرح رصد بین‌المللی دارت ناسا

چاپ مقاله محقق ایرانی در نشریه معتبر مهندسی مواد

افقی جدید در کشف ستاره های کم جرم و سیارات شناور با همکاری دو اخترفیزیکدان ایرانی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها