بانک ژرم پلاسم قارچ و جلبک برای نخستین بار در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی به همت گروه زیستشناسی دانشکده علوم پایه واحد علوم و تحقیقات در این واحد راهاندازی شد.
به گزارش دیدهبان علم ایران عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات در این باره گفت: «قارچ ها و جلبکها کاربرد وسیعی در صنایع دارویی و غذایی دارند و امروزه استفاده از آنها با سرعت چشمگیری در حال افزایش هستند.»
دکتر سارا سعادتمند ادامه داد: «اکنون در بانک ژرم پلاسم واحد علوم و تحقیقات بالغ بر ۱۰ نمونه قارچ خوراکی و دارویی نظیر گونههای مختلف قارچ صدفی جمع آوری شده است که در آیندهای نزدیک سویههای خالص نمونه های قارچی شامل قارچ های داخلی و خارجی افزایش چشمگیری خواهد یافت.»
وی با بیان این که علاوه بر تولید سویه خالص نمونههای قارچ، توانایی تهیه بذر آنها را نیز داریم، اضافه کرد: «تحقیق و پژوهش بر روی قارچ ها نیازمند خالصسازی آنها است که امری بسیار زمانبر است، تهیه آن از سایر بانکهای قارچ فعال در کشور بویژه برای دانشجویان نیز هزینه بالایی دارد.»
به گفته سعادتمند، راهاندازی بانک ژرم پلاسم قارچ و جلبک واحد علوم و تحقیقات باعث سهولت دستیابی محققان و دانشجویان به نمونههای خالص قارچها شده است.
سعادتمند ادامه داد: «با تکمیل بانک ژرم پلاسم قارچ و جلبک واحد علوم و تحقیقات، در بحث درآمدزایی عملکرد مناسبی خواهیم داشت. تولید سویههای خالص قارچ و بذر آنها و ارائه به محققان، پژوهشگران، سازمانها و مراکز متقاضی میتواند درآمد خوبی را برای واحد به همراه داشته باشد.»
عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات با اشاره به حمایت این واحد برای راه اندازی این بانک، ادامه داد: «در فاز دوم که مسؤولیت آن بر عهده دکتر طاهر نژادستاری، مدیر گروه زیست شناسی مقطع تحصیلات تکمیلی است، بخش دوم بانک ژرم پلاسم قارچ و جلبک که اختصاص به جلبکها دارد در دو ماه آینده راهاندازی خواهد شد.»
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند