یک تیم تحقیقاتی بین المللی با انجام آزمایش بر روی روند چگونگی فعال شدن کوه های آتشفشان توانستند لحظه انفجار آنها را پیش بینی کنند.
به گزارش دیده بان علم ایران، یکی از دلایل تلفات قابل توجه به هنگام بروز پدیده فوران شدن آتشفشان، عدم پیش بینی آن است؛ از این رو یک تیم تحقیقاتی بین المللی با مستقر کردن یک شبکه حسگر وسیع در اطراف کوه های آتشفشان و جمع آوری داده ها از توالی فوران کردن آنها موفق به پیش بینی لحظه انفجار آتشفشان ها شدند.
بر اساس اطلاعات بدست آمده مشخص شد که فعالیت آتشفشان ها قبل از فوران کردن، تقریبا آرام است.
در کل بررسی روند فوران آتشفشان های فعال پیچیده است و بر خلاف آتشفشان های خاموش که تغییرات واضحی از آنها سر باز می زند، شناسایی این تغییرات در آتشفشان های فعال برای محاسبه تغییرات مرتبط با فعالیت های لرزه ای، سخت محسوب می شود.
نتیجه تحقیقات نشان می دهد که در ۵۰ مورد از فوران های آتشفشانی، ۳۵ مورد از آنها برای یک بازه زمانی نیم ساعت یا کمی بیشتر قبل از فوران کردن، آرام بوده اند و تنها در دو مورد از فوران های آتشفشانی، هیچ وضعیت آرامی ثبت نشد.
در بررسی های انجام گرفته، محققین متوجه شدند که با توجه به قدرت فوران، کوه های آتشفانی قبل از انفجار بین ۶ دقیقه تا ۱۰ سال آرام هستند.
احتمال می رود این وضعیت آرام قبل از انفجار منجر به تجمع گازها در زیر زمین برای فوران کردن می شود.
نتیجه این تحقیق در نشریه Earth and Planetary Science Letters منتشر شده است.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند