پنج شنبه، ۶ دی، ۱۴۰۳ | Thursday, 26 December , 2024

۶۱ داروی بیوتکنولوژی در اولویت ایران است/۲۹ قلم تولید شد/۱۲ قلم دارو هیچ خواهانی برای تولید ندارد

نسخه قابل پرینت
کد خبر:23291
چهارشنبه، ۲۸ تیر، ۱۳۹۶ | 11:23

۶۱ داروی بیوتکنولوژی در اولویت ایران است/۲۹ قلم تولید شد/۱۲ قلم دارو هیچ خواهانی برای تولید ندارد

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تشریح وضعیت تولیدداورهای بیوتکنولوژی ایران در حال حاضر گفت: ایران ۶۱ دارو را در اولویت ملی خود قرار داده است.

به گزارش دیده‌بان علم ایران فناوری از جمله واژه‌های پر سر و صدای سال‌های اخیر است که باعث شده محققان در این حوزه تمرکز زیادی داشته باشند زیرا علاوه بر اشتغال زایی می تواند سرنوشت کشور را تغییر دهد و جایگاه آن را به نقطه مطلوبی برساند.

زیست فناوری در ایران بعد از انقلاب و خصوصا در ۱۵ سال اخیر در تجاری سازی محصولات موقعیت های خوبی در سطح منطقه و بین المللی ایجاد کرده است. در حالیکه محققان خارجی، خیلی زودتر تحقیقات خود را شروع کردند. اما با وجود اینکه تحقیقات در حوزه زیست فناوری بعد از انقلاب نمایان شد .پیشرفت های خوبی در راستای تولید محصول و صادرات آنها در چندین حوزه از جمله داورها پدیدار شده است.

دکتر مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: ایران ۶۱ دارو را در اولویت ملی خود قرار داده که از این تعداد ۲۹ دارو در مراحل مختلف آزمایشگاهی، پایداری محصول، صنعتی، نیمه صنعتی ، مطالعاتی و تهیه پرونده دارویی هستند و تا ۵ سال دیگر به تولید خواهند رسید

رئیس انستیتو پاستور ایران در ادامه خاطر نشان کرد: اکنون جایگاه ما در تولید داروهای زیست فناوری در منطقه، چهارم است و در آینده ما نمی دانیم در دنیا تولید دارو در زمینه زیست فناوری در چه وضعیتی است و چه برنامه ای دارند. همچنین نمی دانیم زمانیکه ما ۲۹ قلم دارو را به تولید رساندیم سبد دارویی آنها چقدر است، بنابراین نمی توان از الان تخمین بزنیم که دقیقا چه جایگاهی داریم.

وی با بیان اینکه اما با این حال تا ۵ سال دیگر ژاپن و چین رقبای ما خواهند بود، افزود: بنابراین ایران تا ۳ سال آینده با تولید ۴۹ دارو از مجموع ۱۴۶ دارو در آسیا رتبه سوم را خواهد داشت و از آنجایی که ۶۱ دارو در لیست اعلام شده و از این تعداد ۲۰ قلم تولید و ۲۹ قلم در حال تولید هستند، ۱۲ قلم باقی می ماند که هنوز در مرحله صفر هستند.

قانعی در خصوص مابقی داروهای زیست فناوری اظهار داشت: ۱۲ دارویی که بنا داریم به تولید برسانیم مشخص هستند و به صورت لیستی تهیه شده اند، اما هنوز هیچ شرکت دانش بنیانی اعلام نکرده که می تواند این داروها را به تولید برساند.

قانعی افزود اگر شرکتی اعلام آمادگی کند که ما می توانیم دارویی که در لیست است را تولید کنیم از آن حمایت خواهیم کرد و محققان می توانند پروپوزال خود را برای تولید داروهای زیست فناوری به کارگروه پزشکی ستاد توسعه زیست فناوری ارسال کنند تا در صورت تایید به صندوق زیست فناوری معرفی و از حمایت های مالی و نظارتی ستاد توسعه زیست فناوری بهره مند شوند.

 

انتهای پیام

مطالب مرتبط

پژوهشگاه رویان، میزبان بیوتکنولوژیست های غرب آسیا و شمال آفریقا

افزایش ۴۸ درصدی اعتبارات بخش زيست فناوري در لایحه بودجه ۱۴۰۰

در دانشگاه علوم پزشکی تهران محقق شد: ردیابی مسیر دارورسانی به مغز با تصویربرداری اپتیکی

سخنگوی وزارت بهداشت:ظرفیت تولید داروی کشور بیش از سه برابر نیاز داخلی است/۶۷ درصد مواد اولیه داروهای تولیدی، ایرانی است

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها