رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ثبت ۳۰ نوع سرطان در قالب طرح رجیستری در بیمارستان امید خبر داد و اظهار داشت: سرطان های مری و معده از جمله سرطان های شایع در استان خراسان به شمار میروند.
به گزارش دیدهبان علم ایران دکتر رهام سالک، ثبت بیماریها را یکی از پایه های مهم در اجرای طرح های مطالعاتی و تحقیقاتی عنوان کرد و گفت: هدف نخست در اجرای این طرح، دریافت اطلاعات بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی بود تا بتوان در انجام تحقیقات گذشته نگر از آن استفاده کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه رجیستری تنها ثبت سرطان و موارد به روز این بیماری را شامل نشده بلکه هدف ایجاد یک رجیستری یکنواخت در تمامی بیمارستان هاست خاطر نشان کرد: بر اساس رجیستری مد نظر این مرکز تمام بیمارانی که به مراکز سرطان در بیمارستان های دانشگاه مراجعه کرده و تحت درمان قرار می گیرند ثبت سیستماتیک و پیگیری خواهند شد.
دانشیار گروه رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار داشت: با داشتن این اطلاعات میتوان در ایجاد گروهها و یا کوهورتهای تاریخی موفق عمل کرد و یکی از موانع پژوهش های بالینی را برطرف کرد.
دکتر سالک، طراحی آزمونهای بالینی آینده را از دیگر اهداف رجیستری عنوان کرد و گفت: در این مسیر از طرح های تحقیقاتی با وسعت محدودتر آغاز کردیم تا بتوانیم در آینده انجام آزمون های بالینی چند مرکزی را با موفقیت به اجرا در آوریم.
رییس مرکز تحقیقات سرطان به سرطان های شایع در کشور و شهر مشهد اشاره و تاکید کرد: در منطقه خراسان سرطان دستگاه گوارش و سرطان پستان نسبت به دیگر سرطان ها شایع تر است و این در حالی است که بین سرطان های دستگاه گوارش در خراسان نیز مانند ایران سرطان معده بیش از دیگر سرطان ها شایع است.
دکتر سالک ادامه داد: البته سرطان مری در خراسان از دیگر نقاط کشور شیوع بیشتری دارد و در حالی که سرطان پستان در میان خانم ها در کشور جایگاه اول را دارا است؛ اما در خراسان سرطان معده بیش از دیگر سرطان ها در میان خانم ها شیوع دارد.
رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در خراسان نیز بر اساس آخرین آمار سال ۱۳۹۱ حدود هشت هزار نفر بیمار قطعی سرطانی شناسایی شده اند که این آمار تا اندازه ای بالا ست.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند