مجتبی تقیپور، مجری طرح عنوان این پروژه را «تولید ویفر سیلیکونی» دانست و گفت: ویفر سیلیکونی در تولید سلولهای خورشیدی کاربرد دارد.
وی با اشاره به وضعیت تولید این محصول در کشور، خاطرنشان کرد: در حال حاضر پایه اصلی تولید سلولهای خورشیدی موجود در کشور وارداتی است؛ چراکه تولید این محصول دارای یک زنجیره طولانی است که بخش عمدهای از این زنجیره در ایران موجود نیست.
تقیپور ادامه داد: ما اقدام به بومیسازی فناوری تولید این بستر کردیم تا بتوانیم ماده پایه پنل و سلولهای خورشیدی را که ویفر سیلیکونی است، در کشور تولید کنیم.
مجری طرح با اشاره به ویژگیهای ویفرهای تولیدی این شرکت دانشبنیان، یادآور شد: ویفری که در این پروژه در دستور کار تولید داریم، از نوع Single Cristal تک کریستال است.
وی Single Cristal را بلورهای سیلیکونی منظم و در یک جهت در سلولهای خورشیدی دانست و ادامه داد: این روش موجب شده است تا تولید پنلهای خورشیدی با پیچیدگی همراه باشد.
تقیپور با بیان اینکه در این طرح از نانو فناوری استفاده شده است، اظهار کرد: زمانی که ویفر به سلول تبدیل میشود، از نانو فناوری بهره بردیم.
این محقق در خصوص وضعیت تولید این محصول دانشبنیان، گفت: فاز آزمایشگاهی تولید شمش تمام این محصول تا پایان سال جاری به پایان خواهد رسید.
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند