شنبه، ۱ دی، ۱۴۰۳ | Saturday, 21 December , 2024

تولید سالانه بیش از  ۵۰ هزار سر حیوانات آزمایشگاهی در موسسه رازی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:1997
دوشنبه، ۳۱ خرداد، ۱۳۹۵ | 15:17

تولید سالانه بیش از  ۵۰ هزار سر حیوانات آزمایشگاهی در موسسه رازی

رئیس بخش پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: تمام واکسن‌های موسسه رازی در روند تولید بر روی حیوانات آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

به گزارش دیده بان علم ایران، روزبه فلاحی اظهار کرد: بخش  پرورش حیوانات آزمایشگاهی این موسسه در سال ۱۳۲۹ با هدف تولید انواع حیوانات آزمایشگاهی و فرآورده‌های بیولوژیک حاصل از این حیوانات تاسیس شد و یکی از بخش‌های قدیمی موسسه رازی است.

وی افزود: در این بخش ۴۰ نوع محصول شامل پنج نوع حیوان آزمایشگاهی، فرآورده های بیولوژیک، پلت غذایی و محصولات جانبی مانند پوشال استریل برای حیوانات آزمایشگاهی تولید می شود که علاوه بر تامین نیازهای داخل موسسه در اختیار مراکز متعدد تحقیقاتی و دانشگاهی کشور قرار می‌گیرد.

فلاحی گفت: هشت نوع موش، پنج نوع رت، چهار نوع همستر، هشت نوع خوکچه هندی و یک نوع خرگوش از تولیدات این موسسه بوده که از نظر نژاد، سویه و تحت سویه متفاوت از یکدیگرند و هر کدام برای کار تحقیقاتی و آزمایش ویژه ای مناسب است.

فلاحی افزود: در این بخش سالانه بیش از  ۵۰ هزار سر، انواع حیوانات آزمایشگاهی تحت شرایط کنترل شده برای مصرف داخل و خارج از موسسه تولید می شود.

رئیس بخش تحقیق، تولید، پرورش و نگهداری حیوانات آزمایشگاهی موسسه رازی با بیان اینکه این بخش  از مراکز مهم و اصلی کشور در تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی به شمار می رود، تاکید کرد: مراکز بسیاری همچون مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی، مراکز تولید فرآورده های غذایی، تولید کنندگان مواد شوینده، مواد آرایشی و بهداشتی، کارخانجات داروسازی و آزمایشگاه های تشخیص طبی هم نیاز خود به حیوانات آزمایشگاهی و فرآورده های بیولوژیک این حیوانات را مستقیم و بی واسطه از این مرکز تهیه می‌کنند.

وی عمده مصرف این حیوانات را در انجام آزمایش های کنترل کیفی واکسن ها و سایر فرآورده های بیولوژیک موسسه رازی عنوان کرد و افزود: تمام واکسن ها و فرآورده های بیولوژیکی که در موسسه رازی ساخته می‌شوند، در روند تولید خود، بر روی حیوانات آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار می گیرند تا میزان اثرگذاری این محصولات سنجش و محصول با کیفیتی عرضه شود.

فلاحی تصریح کرد: با توجه به نیاز دائم موسسه رازی و دیگر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور به حیوانات آزمایشگاهی پاک، اقدامات کنترل سلامت این حیوانات به صورت روزآمد کردن روش های کنترلی اجرا می شود.

رئیس بخش تحقیق، تولید، پرورش و نگهداری حیوانات آزمایشگاهی موسسه رازی خاطرنشان کرد: بخش تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی این موسسه برای تولید حیوانات مورد استفاده در تحقیقات و آزمایش ها از استانداردهای بین المللی تبعیت می‌کند.

وی رعایت اصول اخلاق کار با حیوانات آزمایشگاهی را از الزامات این مرکز بزرگ برشمرد و تشکیل کمیته ای به همین منظور را از اقدامات موسسه رازی در این زمینه نام برد.

رئیس بخش پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه رازی همچنین گفت: همولیزین، کمپلمان خوکچه هندی، کمپلمان خرگوش، سرم خرگوش، پلاسمای خرگوش و خون دفیبرینه گوسفندی استریل از نمونه فرآورده های بیولوژیکی است که در این موسسه از حیوانات آزمایشگاهی تولید می شود و گواهی ثبت اختراع تمام این محصولات صادر شده است.

وی افزود: برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی- تخصصی در زمینه علوم حیوانات آزمایشگاهی، تدریس واحدهای دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد و مشاوره در پایان نامه های دانشجویی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از دیگر خدمات این بخش است.

فلاحی در پایان با اشاره به اهمیت بخش پرورش حیوانات آزمایشگاهی در موسسه رازی، این بخش را جزئی جدایی ناپذیر در فرایند تولید واکسن و سایر فرآورده های بیولوژیک دانست و تاکید کرد: تمام شرایط استاندارد برای تولید محصولات با کیفیت در این موسسه رعایت می‌شود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

علوم پزشکی تهران:تنها دانشگاه دارای کوره استاندارد سوزاندن اجساد حیوانات آزمایشگاهی هستیم/اعتراضی باشد باید اجساد را درفاضلاب یا جلوی دانشکده قراردهیم!

یافته هشداردهنده محققان ایرانی: کشف نوعی آلودگی تک یاخته ای مشترک بین انسان و خرگوش در کشور

امکان تولید انبوه واکسن فلج اطفال تزریقی در موسسه رازی

خط تولید جدید سرم‌های درمانی در موسسه رازی

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها