رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه جنوب کشور (شیراز) با اشاره به تولید ۲ نوع واکسن دامی و ۳ نوع واکسن طیور در این شعبه گفت: بخش تولید واکسن های طیور این شعبه با امکانات ویژه یکی از اساسی ترین بخش های تولید واکسن در کشور است چراکه برخی از این دستگاه ها منحصر به فرد بوده و تنها در موسسه رازی شعبه شیراز استفاده میشود.
به گزارش دیدهبان علم ایران دکتر محمد جواد مهربانپور با اشاره به اینکه موسسه رازی شعبه شیراز در سال ۱۳۷۴ با هدف تحقیق و تولید در زمینه بیماریهای مشترک انسان و دام فعالیت خود را آغاز کرد، اظهار داشت: با گذشت کمتر از یک سال موفق به تولید نخستین واکسن دامپزشکی در این شعبه شدیم.
وی افزود: در ابتدا سالانه ۴۰۰ هزار دز واکسن انتروتوکسمی و پس از یک سال نیز واکسن آگالاکسی که در دام های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد، با ظرفیت سالانه ۵۰۰ هزار دز در این شعبه به تولید رسید.
رئیس موسسه رازی شعبه شیراز خاطرنشان کرد: با گذشت حدود ۲۰ سال از آغاز فعالیت این شعبه، کل نیاز کشور در خصوص واکسن آگالاکسی در موسسه رازی شعبه شیراز تولید و تامین شده و به عنوان تنها تولید کننده این واکسن در کشور محسوب می شود.
وی ادامه داد: سالانه ۱۲ میلیون دز واکسن آگالاکسی در موسسه رازی شعبه شیراز تولید می شود که در صورت نیاز کشور، امکان افزایش تولید تا ۲۰ میلیون دز وجود دارد که از واردات جلوگیری کرده و نقش بسیار مهمی در جلوگیری از خروج ارز از کشور دارد.
دکتر مهربان پور گفت: واکسن انتروتوکسمی نیز در ابتدا سالانه ۴۰۰ هزار دز تولید شد که در حال حاضر ظرفیت تولید آن در سال به ۲۰ میلیون دز در این شعبه رسیده است.
وی از واکسن تک گانه نیوکاسل، تک گانه آنفلوانزا و دوگانه نیوکاسل، آنفلوانزا به عنوان دیگر واکسن های طیوری نام برد که در این شعبه تولید می شود.
وی ادامه داد: بخش تولید واکسن های طیور این شعبه با امکانات و شرایط ویژه یکی از اساسی ترین و مهمترین بخش های تولید واکسن در کشور محسوب می شود چراکه برخی از این دستگاه ها منحصر به فرد بوده و تنها در موسسه رازی شعبه شیراز استفاده می شود.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند