دوشنبه، ۳ دی، ۱۴۰۳ | Monday, 23 December , 2024

سفر مبدعان ژاپنی گل‌های آبی به ایران

نسخه قابل پرینت
کد خبر:18633
دوشنبه، ۱۸ اردیبهشت، ۱۳۹۶ | 12:24

سفر مبدعان ژاپنی گل‌های آبی به ایران

دو دانشمند برجسته ژاپنی که تولید نخستین گل‌های زینتی آبی رنگ  جهان را به نام خود ثبت کرده‌اند در سفر به ایران، آخرین تکنیک‌های بیوتکنولوژیک بهنژادی گل و گیاهان زینتی را آموزش دادند.

به گزارش خبرنگار دیده‌بان علم ایران، دکتر پژمان آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار داشت: دکتر یوشیکاتزو تاناکا و دکتر ماساهیرو می به منظور بازدید و برگزاری کارگاه آموزش اصلاح مولکولی گیاهان زینتی به پژوهشکده دعوت شده اند. در این دوره آموزشی که با استقبال خوب محققان و دانشجویان طی روزهای ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ماه در پژوهشکده برگزار شد آخرین تکنیکهای بیوتکنولوژیک بهنژادی گل و گیاهان زینتی به صورت تئوری و عملی آموزش داده شد.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با حضور این دو دانشمند برجسته ژاپنی در پژوهشکده ضمن استفاده از دانش و تجارب آنها زمینه همکاری با شرکت سانتوری – تنها تولیدکننده تجاری گلهای زینتی مهندسی ژنتیک شده – در تولید ارقام جدید گیاهان زینتی حاصل از مهندسی ژنتیک از ارقام بومی در کشور فراهم شود

آزادی با اشاره به گردش مالی ۲۰۰ میلیارد دلاری گل و گیاهان زینتی در جهان که موتور محرکه آن تولید ارقام جدید است اظهار داشت : گل های زینتی  آبی رنگ که با روشهای سنتی قابل تولید نیستند حداقل ۶۰ برابر گلهای معمولی قیمت دارند لذا دستیابی به تکنیکهای مهندسی ژنتیک تولید این گل ها ارزش افزوده فوق العاده بالایی دارد.

پرفسور تاناکا که از طریق مهندسی ژنتیک موفق به تولید نخستین گل رز آبی رنگ در جهان شده است برنده جوایز علمی متعدد از جمله جایزه علوم کشاورزی اتحادیه انجمن‌های علمی کشاورزی ژاپن است. وی مولف بیش از ۹ فصل کتاب به زبان انگلیسی و ۱۰ فصل به زبان ژاپنی و نویسنده بیش از ۱۵۳ مقاله علمی است.

پرفسور می، استاد دانشگاه Chiba در ژاپن بیش از سه دهه در زمینه اصلاح گیاهان زینتی دارد. در دهه اخیر بیشتر تمرکز وی بر روی مهندسی ژنتیک گیاهان زینتی بوده است. به گزارش دیده‌بان علم ایران، از مهمترین دستاوردهای وی، تولید اولین گل ارکیده و گل کوکب به رنگ آبی حاصل از روش های مهندسی ژنتیک بوده است. به علاوه وی در زمینه کشت بافت گیاهان زینتی به ویژه کشت پروتوپلاست و پروتوپلاست فیوژن دستاوردهای ارزشمندی داشته است.  پروفسور می  بیش از ۲۳۰ مقاله در مجلات معتبر بین‌المللی دارد. وی همچنین عضو هیات تحریره چندین مجله بین المللی در حوزه بیوتکنولوژی می باشند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

تولید «بادمجان تراریخته» با «بتاکاروتن» بیشتر در ژاپن

مجوز نخستین آزمایش جنین انسان – حیوان در ژاپن/نگرانی از ایجاد موش هایی با قوای شناخت انسانی

معرفی ۴۰ دستاورد و فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در ۴۰ سالگی انقلاب

محبوبترین گل ها در بازار ۵۰۰ میلیون دلاری گل ایران کدام اند؟/ ایرانی ها سالی ۶۰ هزار تومان صرف خرید گل می کنند!

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها