جمعه، ۲۱ دی، ۱۴۰۳ | Friday, 10 January , 2025

ارائه سامانه هوشمند دارویی جدید برای تشخیص و درمان بیماری

نسخه قابل پرینت
کد خبر:18216
دوشنبه، ۱۱ اردیبهشت، ۱۳۹۶ | 09:20

ارائه سامانه هوشمند دارویی جدید برای تشخیص و درمان بیماری

پژوهشگران دانشگاه ساندیگو موفق به ارائه سامانه دارویی با استفاده نوعی نانوپلیمر هوشمند شدند که در صورت وجود شرایط مناسب از هم گسیخته شده و محتویاتش را رهاسازی می‌کند.

به گزارش دیده‌بان علم ایران به گفته محققان از این نانوپلیمرهای هوشمند می‌توان برای شناسایی، ممانعت و درمان بیماری استفاده کرد.

این گروه تحقیقاتی با مواد پلیمری، ساختاری پیچیده ایجاد کردند که در پزشکی و تحقیقات زیستی قابل استفاده است. طراحی این نانوپلیمر به گونه‌ای است که در صورت وجود عوامل بیماری‌زا یا عوامل خارجی نظیر نور می‌تواند از هم گسیخته شود. این ماده دارای قابلیت ساخت مواد دارویی و همچنین تولید عوامل تصویربرداری حساس به ترکیبات بیماری‌زا را دارد.

نانوذرات، پلیمرها و هیدروژلها دارای کاربردهای وسیعی در بخش تشخیص و درمان و همچنین بخش آرایشی و بهداشتی هستند. یک ماده هوشمند ساختاری مولکولی دارد که به صورت عمده یا کاملاً از واحدهای شبیه هم و چسبیده به یکدیگر تشکیل شده است.

از آن جایی که این مواد خواص متعددی دارند، نقش مهمی در زندگی روزمره ایفا میکنند. پلیمرهایی که از مواد سنتز شده یا طبیعی تولید شده‌اند دارای ساختار و عملکرد زیستی هستند.

«آداح ابدوراهامن آلموتایری»، استاد رشته شیمی دارویی و همکارانش ساز و کار تازه‌ای کشف کرده اند که در آن با استفاده از نور می‌توان نانوذرات را برای رهاسازی دارو فعال کرد. این پلیمرها با استفاده از روشهای مهندسی ماکرومولکولی جدید ساخته شده اند. از این فناوری میتوان برای طیف وسیعی از فعالیت‌ها از مشاهده فرآیندهای مولکولی در ارگانیسم‌های زنده گرفته تا رهاسازی دارو استفاده کرد.

این گروه تحقیقاتی از راهبرد منحصر به فردی برای تولید نانوذرات استفاده و آنها را به گونه‌ای مهندسی کردند که نسبت به عوامل خارجی پاسخ می‌دهند.

محققان دو دروازه منطقی به این ساختار اضافه کردند که یکی نسبت به pH و دیگری نسبت به ترکیب پراکسید و کاهش اسیدیته حساس است. با وجود این سامانه پاسخ دو مرحله ای میتوان مطمئن بود که رهاسازی دارو با سرعت انجام شده و در عین حال پایداری لازم را در غیاب محرکهای خارجی داراست.

این پلیمر هوشمند در حضور اسیدهای ملایم، شرایط اکسیدکنندگی و نور به مولکولهای کوچکتری میش‌کند. با ترکیب این نانوپلیمرها با نانوذرات و هیدروژلها میتوان از آنها برای حمل و رهاسازی دارو استفاده کرد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

ساخت هیدروژل زیست‌سازگار برای تولید رگ مصنوعی

به همت محققان دانشگاه امیرکبیر تولید شد: هیدروژل ترمیم کننده غضروف‌ آسیب دیده

ترمیم سریعتر زخمهای عمیق سوختگی با نانوپانسمان های محققان کشور

دستاورد پژوهشگران کشور در درمان سرطان کبد

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها