معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران از پایش ماهوارهای محصولات کشاورزی سراسر ایران از سال آینده خبر داد.
به گزارش دیدهبان علم ایران محمد همایون صدر درباره تاثیرات برجام بر فعالیتهای فضایی کشور به این مطلب اشاره کرد که ارتباط ایران در حوزه فضایی در هیچ زمانی با کشورهای خارجی قطع نشده است و افزود: اما تعداد جلساتی که با شرکت های غربی بعد از برجام انجام شد شاید صدها برابر سال های قبل بوده است و تنها برخی شرکت های غربی در بحث انتقال مالی و ارتباطات بانکی، مشکل داشتهاند که از طریق دولت ایران با همکاری مراکز بین المللی، در حال رفع مشکلاند.
وی با بیان اینکه که ارتباط زمینی و فضایی در اعتماد میان کشورها به وجود می آید، تاکید کرد: باید با مذاکرات و رفت و آمدها که بعد از برجام سرعت گرفته است؛ از این اعتماد استفاده کنیم و اینکه قرارداد ساخت ماهواره سنجشی بسته شده و پروژه پیش میرود ، نشان از ایجاد اعتماد است.
نقش کاربردی ماهواره سنجشی در تمام زمینههای حاکمیتی
صدر درباره کاربردهای ماهواره سنجشی نیز با اشاره به اینکه این کاربردها در زمینه های حاکمیت کشور، میتواند نقش داشته باشد، اظهار داشت : این نقش بدان معناست که میتواند اطلاعات مکملی را برای تمام مدیریت ها در تمام سطوح و به تمام وزارتخانه ها ارایه کند.
وی در ادامه گفت: به طور مثال در حال حاضر یکی از پروژههای در حال اجرا، پایش محصولات کشاورزی است یعنی با استفاده از تصاویر ماهوارهای میتوان تولیدات محصولات کشاورزی سال بعد را پیشبینی کرد که این پروژه به صورت آزمایشی در سه استان اصفهان، خراسان رضوی و گلستان نتایج مثبتی داشته است و پروژه پایش محصولات کشاورزی را در سطح کل کشور برای سال آینده در دست اجرا داریم .
پیشنهاد پروژه ساخت ماهواره با همکاری دانشگاه و صنعت
معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران از پیشنهاد پروژه ساخت ماهواره با همکاری دانشگاه و صنعت و تمام دانشگاههای این حوزه خبر داد و گفت : دانشگاهها می توانند در قالب یک گروه مشترک کاری و با همکاری پژوهشگاه فضایی و صنایع مرتبط، در این پروژه همکاری نزدیک داشته باشند.
وی تصریح کرد: در این گروه فعالیت بین بخش های مختلف دانشگاهی و صنعتی تعریف شده و با مشخص شدن نقش هر مرکز به صورت دقیق و تفکیک شده، کار به صورت منسجم و گروهی، بین دانشگاه و صنعت توزیع میشود.
صدر با اشاره به وظایف سازمان فضایی ایران پیرو مصوبه شورای عالی فضایی کشور، اظهار داشت : این سازمان طبق مفاد اساسنامه باید برنامه های فضایی کشور را اجرا کند بر همین اساس چنین پروژه هایی از طرف سازمان فضایی ایران تدوین می شود و با مشارکت تمام بخش هایی که پتانسیل انجام چنین کارهایی را دارند به اجرا می رسد.
وی افزود : نقش سازمان فضایی آن است که در راستای برنامه های مصوب شورای عالی فضایی برنامه های اجرایی خود را توسط بخش خصوصی یا به وسیله پژوهشگاه ها و یا دانشگاه های کشور، اجرا کند و باید تمام این پتانسیل ها در این حوزه به کار گرفته شود.
معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران در زمینه همکاری با بخش خصوصی هم به تفکیکی که باید در این زمینه وجود داشته باشد اشاره کرد و با بیان اینکه در بخش خصوص کار فنی با بخش بازرگانی متفاوت است، خاطر نشان کرد: تمام مجموعه هایی که به صورت خصوصی در کشور فعال هستند این توانایی را دارند که خرید هایی انجام دهند و قطعاتی را تامین کنند.
وجود پتانسیل صادرات در بخش فضایی کشور
معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران در پاسخ به سوالی در حوزه صادرات تجهیزات فضایی با اشاره به اینکه بازار فضایی بازار محدودی در کشور است، تصریح کرد: موضوع صادرات از گذشته هم مطرح بوده است، به طوری که پتانسیل صادرات در این حوزه به صورت بالقوه وجود دارد ولی برای عملیاتی کردن آن نیاز به زمان زیادی داریم .
وی با تاکید بر اینکه باید در تمام برنامه های توسعه ای به فناوری فضایی نگاه اقتصادی داشت ، به امکان بازاریابی برای محصولات فضایی اشاره کرد و گفت : باید به بازار بیرون هم توجه کرد و برنامه هایی وجود دارد که بتوان از همین سطح فناوری فضایی نیز به کشورهای دیگر هم ارایه خدمات داشته باشیم.
صدر در پاسخ به سوالی در زمینه تبادل علمی سازمان فضایی گفت : تبادل علمی اگر بین اعضای علمی دانشگاه ها در هیچ زمانی متوقف نشده است .
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند