محقق ایرانی دانشگاه «مینهسوتا» آمریکا و همکارانش، تکنیکی جدید برای نگهداری اندامهای اهدایی بزرگ قبل از انجام عمل پیوند ارائه کردند.
به گزارش دیدهبان علم ایران، در روش ابداعی دکتر نوید منوچهرآبادی، محقق پسادکتری و همکارانش از دانشگاه های «مینه سوتا»، «کارنگی ملون» و «کلمسون»، اندام های منجمد شده به سرعت مجددا گرم می شوند تا آسیبی به آنها وارد نشود.
منوچهر آبادی در توضیح این روش که به گرمایش نانویی موسوم است میگوید: در این روش مواد شیمیایی منجمد که با نانوذرات اکسید آهن ترکیب شده و با سیلیکون پوشش داده شدهاند، در دریچههای قلب و رگهای خونی خوک تزریق شده و در محلول نیتروژن مایع در دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد زیر صفر نگهداری می شوند. برای فرآیند ذوب، نمونه در داخل یک سیم پیچ الکترومغناطیسی که برای تولید میدان مغناطیسی متناوب طراحی شده قرار میگیرد که بر اثر آن ذرات به سرعت به حرکت درآمده و به طور یکنواخت در درجه ۱۰۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد در یک دقیقه که حدود ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سریعتر از روشهای پیشین است، گرم می شوند. در ادامه ذرات اکسید آهن از روی نمونه پاک می شود.
وی با تاکید بر این که کاربرد این روش جدید نیازمند انجام آزمایشهای بیشتر برای حصول اطمینان بیشتر است، اظهار داشت: با این که این روش هنوز در مراحل اولیه قرار دارد اما در صورت فراگیر شدن، میتواند تاثیر زیادی در دنیای پزشکی داشته باشد چرا که براساس برآوردهای اخیر، اگر فقط نیمی از تمام اندامهایی را که سالانه از بین میروند بتوان مورد استفاده قرار داد، دیگر کسی برای انجام عمل پیوند در لیست عمل پیوند نخواهد ماند.
نگهداری اندام های اهدایی تا زمان پیوند به بیماران همچنان یکی از چالش های مهم طب پیوند است به طوری که ۶۰ درصد از قلبها و ریههایی که سالانه اهدا میشوند به دلیل مشکل اکسیژتن رسانی ناکافی یا انجماد نامناسب بلااستفاده دور انداخته میشوند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند