شنبه، ۱ دی، ۱۴۰۳ | Saturday, 21 December , 2024

هشت رییس جمهور،۱۵۰ برنده جایزه نوبل و ۶۲ میلیاردر تنها بخشی از افتخارات هاروارد!

نسخه قابل پرینت
کد خبر:1517
سه شنبه، ۲۵ خرداد، ۱۳۹۵ | 07:17

هشت رییس جمهور،۱۵۰ برنده جایزه نوبل  و ۶۲ میلیاردر تنها بخشی از افتخارات هاروارد!

رییس بخش علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شیراز با معرفی بخشی از اعتبارات شهره‌ترین دانشگاه‌های جهان، هشت رییس‌جمهور، ۱۵۰ برنده جایزه نوبل، ۶۲ میلیاردر را تنها بخشی از افتخارات دانشگاه هاروارد برشمرد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران دکتر جعفر مهراد تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا را فراگیر و عمومی دانست و افزود: تعداد بهترین دانشگاه‌ها و کالج‌های آمریکا بالغ بر ۱۵۰ دانشگاه است که این امر برای داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها، فرصت مناسبی را فراهم کرده است.

وی با بیان این که تقریبا نام همه ایالات این کشور در فهرست برترین دانشگاه‌های آمریکا درج شده است، اضافه کرد: در کل تعداد ۱۲۸ شهر کشور آمریکا در فهرست بهترین دانشگاه‌های دنیا قرار دارد.

به گفته مهراد، کالیفرنیا با ۱۴ دانشگاه، نیویورک با ۱۲ دانشگاه و تگزاس با ۸ دانشگاه نسبت به سایر ایالت‌های این کشور بیشترین دانشگاه‌های برتر را در خود جای داده‌اند و در میان شهرهای این کشور، ۴ دانشگاه واشنگتن DC‌ نسبت به سایر دانشگاه‌های سایر شهرهای آمریکا برتری دارند.

رییس بخش علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز، شهرهای فیلادلفیا در پنسیلوانیا واقع در نیویورک، آتلانتا، جورجیا و شیکاگو را از جمله شهرهای آمریکا نام برد که هر کدام در این رتبه بندی دارای ۳ دانشگاه برتر هستند.

وی با تاکید بر این که در میان ۵ دانشگاه برتر ایالات متحده آمریکا، انستیتو فناوری کالیفرنیا در صدر جدول قرار دارد، گفت: در این موسسه ۲ هزار و ۲۴۳ دانشجو تحصیل می‌کنند که تعداد بی‌شماری فارغ التحصیل موفق از جمله ۳۴ برنده نوبل، ۶ برنده جایزه تورینگ،‌ ۵ برنده مدال و تعدادی برنده جوایز ملی دارد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر این که از میان ۶ دانشکده موثر این موسسه توجه به علوم و فناوری قابل تامل است، افزود: این موسسه در میان ۵ دانشگاه برتر آمریکا در رشته‌های مهندسی و فنی رتبه دوم، در علوم طبیعی رتبه اول و در علوم زیستی رتبه ۱۶ را به خود اختصاص داده است.

مهراد، دانشگاه استنفورد در پالوآلتو در نزدیکی سیلیکون‌ولی را از دیگر دانشگاه‌های برتر آمریکا دانست که نقش برجسته‌ای در توسعه صنایع پیشرفته در این منطقه دارد و خاطرنشان کرد: بسیاری از استادان، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه استنفورد از موسسان شرکتهای فناورانه و شرکت‌های استارتاپ از جمله «گوگل»، «اسنپ چت» و «هیولت پاکارد» هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با اشاره به ارتباط صنعت و دانشگاه در آمریکا یادآور شد: در مجموع شرکتهایی که توسط فارغ التحصیلان دانشگاه استنفورد تاسیس شده‌اند، هر سال ۲.۷ تریلیون دلار درآمد دارند؛ این در حالی است که در این دانشگاه ۱۵ هزار و ۵۹۶ دانشجو مشغول به تحصیل هستند و بسیاری از آنها در محیط دانشگاه زندگی می‌کنند و ۲۲ درصد آنها نیز دانشجویان بین‌المللی هستند.

وی اضافه کرد: از میان متقاضیان ورود به این دانشگاه تنها ۵ درصد پذیرش می‌شوند.

مهراد، انستیتو فناوری ماساچوست را رقیب جدی انستیتو فناوری کالیفرنیا دانست و اظهار کرد: انستیتو فناوری ماساچوست دانشگاهی کارآفرین است که بسیاری از فارغ التحصیلان آن از بنیانگذاران شرکتهای‌های بزرگ مانند اینتل و دراپ باکس هستند.

رییس بخش علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شیراز ادامه داد: معمولا در این دانشگاه درس‌های کارشناسی و تحصیلات تکمیلی از هم تفکیک شده نیستند و بسیاری از درس‌ها را می‌توان در سطوح تحصیلی مختلف سپری کرد.

وی با تاکید بر این که از میان کل متقاضیان ورود به این انستیتو تنها ۸ درصد پذیرش می‌شوند، گفت: برنامه‌های مهندسی و علوم کامپیوتر این دانشگاه در میان دانشجویان کارشناسی بیشترین دانشجوی متقاضی را دارد.

مهراد با بیان این که تقریبا ۳۳ درصد از ۱۱ هزار دانشجوی این دانشگاه را دانشجویان بین المللی از ۱۵۴ کشور جهان تشکیل می‌دهند، اظهار کرد: در میان فارغ التحصیلان مشهور انستیتو فناوری ماساچوست می‌توان به «باز آلدرین» فضانورد، «کوفی عنان» دبیرکل سابق سازمان ملل متحد و «ریچارد فیمن» (Richard Feynman) فیزیکدان نامی اشاره کرد.

وی دانشگاه هاروارد را از نظر شهرت و اعتبار بهترین دانشگاه دنیا معرفی کرد و افزود: این دانشگاه در سال ۱۶۳۶ تاسیس شد و قدیمی‌ترین دانشگاه آمریکا به شمار می‌رود. این دانشکاه دارای ۲۰ هزار و ۱۵۰ دانشجو است که یک چهارم دانشجویان آن را دانشجویان بین المللی تشکیل می‌دهند.

مهراد، نظام کتابخانه‌ای این دانشگاه متشکل از ۷۹ کتابخانه را بزرگترین نظام کتابخانه دنیا توصیف کرد و گفت: در میان فارغ التحصیلان دانشگاه هاروارد نام ۸ رییس جمهور، ۱۵۰ برنده جایزه نوبل، ۱۳ برنده جایزه تورینگ و ۶۲ میلیاردر در قید حیات درج شده است.

رییس بخش علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه شیراز خاطر نشان کرد: برخلاف سایر دانشگاه‌های ممتاز، دانشگاه هاروارد در رشته‌های هنر و علوم انسانی مانند علوم مهندسی برتر است، به گونه‌ای که در رتبه‌بندی تایمز در سال ۲۰۱۶ این دانشگاه در رشته‌های موضوعی هنر و علوم انسانی رتبه دوم جهان را از آن خود کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با تاکید بر این که دانشگاه پرینستون مانند دانشگاه هاروارد مشهور است، افزود: این دانشگاه تاریخ ۲۰۰ ساله دارد و در حدود ۸ هزار دانشجو در آن تحصیل می‌کنند، ضمن آن که بیش از یک چهارم دانشجویان آن را دانشجویان بین المللی تشکیل می‌دهند.

مهراد با بیان این که تمام دانشجویان این دانشگاه به عنوان بخشی از فعالیت‌های علمی ملزم به انتخاب پژوهش‌های مستقل هستند، تصریح کرد: حتی برخی از دانشجویان ملزم به گذراندن آزاد زبان‌‎های خارجی هستند.

وی فرایند پذیرش دانشجو در این دانشگاه را بسیار گزینشی دانست و اظهار کرد: در میان فارغ التحصیلان این دانشگاه می‌توان نام رؤسای جمهور، فضانوردان و بازرگانان بسیار موفق را مشاهده کرد، ضمن آن که افرادی چون ریچارد فیمن فیزیکدان، «جان ناش» و «آلن تورینگ» ریاضیدانان نامی تحصیلات خود را در این دانشگاه به پایان رساندند.

مهراد یادآور شد: پس از این ۵ دانشگاه نامی، دانشگاه‎های شیکاگو، جانز هاپکینز، ییل، برکلی و کلمبیا به ترتیب در رتبه‌های ششم تا دهم قرار دارند و دانشگاه‌های UCLAدر ایالت کالیفرنیای پنسیلوانیا، کورنل در ایالت نیویورک، دوک در ایالت کارولینای شمالی، میشیگان و کارنگی ملون در پنسیلوانیا در رتبه‌های ۱۱ تا ۱۵ هستند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

دانشمندان در جستجوی تمدن های فرازمینی

«دستگاه تولید سیم با ساختار فوق ریز» استاد ایرانی در آمریکا ثبت اختراع شد

بررسی تأثیر دانش مهارت‌های حرکتی پایه در پیشگیری از آسیب‌های عضلانی نوجوانان با همکاری محققان ایران، کانادا و آمریکا

فهرست ۵۰۰ دانشگاه برتر ۲۰۱۶ اعلام شد: دو دانشگاه ایران در بین رتبه‌های ۳۰۰ تا ۵۰۰

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها