پرنده ای کمیاب با نام «مونیای هندی» در کمیته ملی پرندگان ایران ثبت شد.
به گزارش دیدهبان علم ایران، امیر فرح نسب، دانشجوی دکتری تخصصی علوم محیط زیست – تنوع زیستی واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد که حدود یک سال و نیم به تحقیق و مطالعه در زیستگاههای این پرنده در جنوب کشور پرداخته است، گفت: مونیای هندی (سهره ریز) با نام علمی “Lonchura malabarica” پرندهای کوچک با پر و بال قهوهای رنگ از راسته گنجشک سانان و از تیره استریلدیده است که منقاری نسبتا بزرگ و مخروطی شکل و دمی دراز و نوک تیز دارد.مونیای هندی (Indian Silverbill) حدود ۱۱ سانتیمتر طول دارد و نر و ماده آن شبیه به یکدیگر هستند. این گونه معمولا در گروههای کوچک دیده شده و به صورت دسته جمعی زندگی میکنند.
فرح نسب با بیان اینکه تارک و سطح پشتی این پرنده به رنگ قهوهای و پشت گردنش کمی کمرنگتر است، افزود: صورت این پرنده خاکستری رنگ است و نوار کوتاه ناواضح نخودی رنگی در بالای چشم و حد فاصل منقار تا چشمانش دیده میشود.
به گفته وی، شاهپرهای بالهای این گونه سیاه است و دمی بلند و نوک تیز، به رنگ قهوهای مایل به سیاه دارد که پرهای وسطی دمش بلندتر هستند.
این محقق اضافه کرد: این پرنده منقاری مخروطی شکل و به رنگ خاکستری مایل به آبی دارد که نیمه پایینی آن کمی کمرنگتر و بیشتر متمایل به آبی است. چشمانش سیاه و پاهایش به رنگ صورتی گوشتی است.
فرح نسب در مورد زیستگاه این پرنده گفت: مونیای هندی عمدتا در دشت ها یافت میشود، اگرچه گاهی در نزدیکی آب نیز مشاهده شده است. در زیستگاههای خشک و فضای باز با درختان پراکنده، کشتزارها، علفزارهای خشک، انگورکاریها، درختان خرما و در میان بوتههای خاردار زیست میکند. لانهاش را بیضی شکل و به صورت آویزان در روی شاخههای بیرونی درختان یا میان بوتهها میسازد.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند