چهارشنبه، ۵ دی، ۱۴۰۳ | Wednesday, 25 December , 2024

فردوس حاجیان در فهرست ۵۰ معلم برتر جهان

نسخه قابل پرینت
کد خبر:13316
چهارشنبه، ۸ دی، ۱۳۹۵ | 12:12

فردوس حاجیان در فهرست ۵۰ معلم برتر جهان

فردوس حاجیان، آموزگار قائمشهری مبتکر «شهرک الفبا» از بین ۲۰ هزار معلم از سراسر جهان در فهرست ۵۰ نامزد جایزه یک میلیون دلاری «گلوبال تیچر پرایز» انتخاب شد.

به گزارش خبرنگار دیده‌بان علم ایران، جایزه Global Teacher Prize که به تازگی پایه گذاری شده به صورت سالانه از سوی بنیاد غیرانتفاعی Varkey به برترین معلم جهان اعطا می شود.

بنابر اعلام این بنیاد، نامزدها و برنده نهایی «جایزه جهانی معلم» که از آن به عنوان «نوبل معلمی» هم یاد می شود براساس معیارهایی از قبیل ابداع و ابتکار، تلاش در جهت تقویت شهروند جهانی، تدریس در مناطق محروم، حضور در اجتماع، اثرگذاری روی مردم، تلاش برای رفع خشونت، آموزش به همکاران و فعالیت برای زنان و کودکان انتخاب می شوند.

این جایزه سالانه از سوی بنیاد Varkey و با حمایت امیر دبی اهدا می شود و مراسم معرفی ۱۰ معلم برتر (فینالیست‌های نهایی) و برنده نهایی جایزه هم اسفندماه امسال با حضور روسای جمهور و چهره های برجسته فرهنگی و آموزشی دنیا در دبی برگزار می شود.

سال گذشته این جایزه به هانا الحروب، یک معلم فلسطینی اعطا شد که کوشش بی وقفه ای برای آموزش کودکان محروم و تحت ستم فلسطین داشته است.

فردوس حاجیان در سال ۱۳۷۷ به واسطه روش‌های ابتکاری در تدریس مشارکتی، توجه به کودکان بی سرپرست و استفاده از شعر و موسیقی و نمایش در کلاس‌ درس و توجه ویژه به محیط زیست، صلح و توسعه پایدار  از سوی سازمان علمی، فرهنگی، تربیتی سازمان ملل متحد(یونسکو) به عنوان معلم و پژوهشگر برگزیده جهانی معرفی شد.

حاجیان اگرچه ریاست دانشکده هنر و معماری و ریاست دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی را نیز در کارنامه اجرایی خود دارد اما طی ۳۳ سال گذشته هرگز تدریس برای دانش آموزان ابتدایی را فراموش نکرده و بیش از ۶۰ جلد کتاب با شمارگان ۳۲ میلیون نسخه برای دانش آموزان تالیف و منتشر کرده است.

حاجیان شاید تنها معلم دنیا باشد که همزمان به دانش آموزان ابتدایی تا دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری درس می‌دهد و در کنار آن با ابداع «شهرک الفبا» و آموزش آن به هزاران آموزگار ابتدایی در ارائه شیوه های نوین و موثر آموزش به کودکان پیشگام بوده است.

«عمو فردوس» که از جانبازان شیمیایی جنگ ایران و عراق است، قصد دارد در صورت دریافت جایزه یک میلیون دلاری نوبل معلمی، مرکزی برای حمایت از کودکان و زنان قربانی جنگ و خشونت یک مدرسه فرهنگ صلح و شهروندی جهانی و یک دانشگاه غیرانتفاعی تربیت معلم راه اندازی کند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

ریاضیدان زن ایرانی، برنده معتبرترین جایزه هندسه از انجمن ریاضی آمریکا شد

جایزه «دستاورد تمام عمر» سازمان همکاری‌های اسلامی به دو دانشگر ایرانی رسید

دانشجوی ایرانی، برنده جایزه جهانی «طراحی نورپردازی»

موفقیت دانشمند ایرانی در ساخت لباس با قابلیت اندازه‌گیری قند خون

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها