چهارشنبه، ۱۹ دی، ۱۴۰۳ | Wednesday, 8 January , 2025

ساخت آزمایشگاهی نانوبیوحسگر تشخیص عامل وبا در کشور

نسخه قابل پرینت
کد خبر:13248
سه شنبه، ۷ دی، ۱۳۹۵ | 12:54

ساخت آزمایشگاهی نانوبیوحسگر تشخیص عامل وبا در کشور

محققان دانشگاه تهران با حمایت و همکاری یک شرکت دانش‌بنیان، تراشه‌ نانوساختاری در مقیاس آزمایشگاهی ساخته‌ اند که می‌توان به کمک آن عامل بیماری وبا را شناسایی کرد.

به گزارش دیده بان علم ایران، وبا از بیماری‌های واگیر عفونی است که فقط در انسان بروز می‌کند. عامل بیماری وبا یک باکتری به نام «ویبریو کلرا» است و این بیماری در اثر سم تولید شده از این باکتری در روده‌ی کوچک ظاهر می‌شود.

وبا از طریق آب و شرایط غیربهداشتی در کشورهای در حال‌ توسعه منتقل می‌شود. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، سالانه در حدود ۱٫۴ تا ۴ میلیون نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند و بین ۲۱۰ تا ۱۴۳ هزار مورد مرگ اتفاق می‌افتد.

بیماری وبا هر از چند گاهی به‌صورت اپیدمی در می‌آید و در طول تاریخ هفت بار همه‌گیری جهان‌گستر داشته است. تشخیص سریع و حساس باکتری عامل وبا نقش مهمی در درمان و جلوگیری از گسترش این بیماری دارد.

به گفته‌ دکتر رمضان علی طاهری، دانش آموخته دکتری نانوبیوتکنولوژی دانشگاه تهران در این تحقیق با روشی حساس و سریع، تشخیص باکتری عامل بیماری وبا با استفاده از نانوزیست حسگر تشدید پلاسمون سطح(Surface Plasmon Resonance)  انجام شده است.

وی با اشاره به معایب روش‌های تشخیصی متداول افزود: «روش‌های تشخیصی متداول بسیار زمان‌بر بوده و حساسیت کمتری نسبت به استفاده از دستگاه تشدید پلاسمون سطحی دارند، ضمن اینکه از تراشه‌های تثبیت شده در این روش می‌توان به‌صورت مکرر استفاده کرد.»
طاهری در توضیحاتی کامل‌تر در خصوص این طرح گفت: «در این تحقیق تثبیت آنتی‌بادی بر روی تراشه‌ حسگر با چهار روش جذب فیزیکی، تثبیت کوالان با کمک تشکیل تک لایه‌ خودآرا آلکان تیول، تثبیت جهت‌دار آنتی‌بادی با استفاده از پروتئین G و تثبیت بر روی تک لایه‌ خودآرای مخلوط انجام شد و نتایج به دست آمده در تشخیص باکتری عامل وبا توسط دستگاه زیست حسگر تشدید پلاسمون سطحی با یکدیگر مقایسه شدند.»
این طرح در قالب رساله‌ دکتری رمضان علی طاهری و با راهنمایی دکتر علی حسین رضایان و دکتر فرشته رحیمی از دانشگاه تهران انجام شده است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

ساخت قالب آلومینای متخلخل به همت محققان دانشگاهی

دانشگاه صنعتی شریف، میزبان هفتمین کنفرانس بین المللی نانوساختارها

موفقیت محققان کشور در بهینه‌سازی هزینه تولید و اندازه قطعات حجیم صنعتی

پژوهشگران دانشگاهی نانوساختاری نیمه‌ هادی با خواص نوری عالی ساختند

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها