وی با اشاره به فعالیت مراکز تحقیقات سرطان سینه در دانشگاه های بزرگ کشور افزود: سرطان پستان قابل درمان و قابل پیشگیری است و اساس کار هم تشخیص سریع این بیماری است.
دکتر ملک زاده، سبک زندگی را در بروز این بیماری موثر دانست و گفت: وزن بالا یک تهدید جدی برای بانوان است و برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه، باید فرایند چاقی را مهار و پایش کرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به ژنتیک و سابقه خانوادگی به عنوان مولفه های دیگر در افزایش خطر سرطان پستان اشاره کرد و ادامه داد: نقش ازدواج های فامیلی را نیز در ابتلا به این نوع سرطان نباید نادیده گرفت، این بیماری البته در سنین جوانی بیشتر دیده می شود و این قابل بررسی است.
دکتر ملکزاده با بیان این که شیوع سرطان در ایران بیشتر از سایر کشورها نیست، گفت: بنابراین نمیتوان از سونامی سرطان در ایران سخن گفت؛ افزایش متوسط سن و پیرتر شدن جمعیت در کشورمان نیز میتواند عاملی باشد که شمار افراد مبتلا به سرطان را بیشتر نشان دهد، بنابراین خیلیها احساس می کنند که شمار افراد مبتلا افزایش یافته است.
وی یادآور شد: باید به خاطر داشته باشیم که نیمی از سرطان ها قابل درمان هستند و این اقدام نیز برای کمک به این افراد، بسیار سودمند است.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند