به گزارش دیدهبان علم ایران، دکتر دهقانی افزود: این پایگاه فهرست دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی برتر را هر دو ماه یکبار روزآمد میکند و به معرفی دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی یک درصد برتر دنیا میپردازد. اساس انتخاب دانشگاههای برتر، میزان استنادهای دریافتی یا به عبارت دیگر میزان مرجعیت علمی در شبکه علم بینالملل است.
وی افزود: برای تعیین این فهرست، پایگاه شاخصهای اساسی علم، مدارک علمی تولید شده در سطح دنیا را به ۲۲ شاخه موضوعی تقسیم بندی میکند. برای انتخاب دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی برتر همیشه اطلاعات ۱۰ سال اخیر مورد بررسی قرار میگیرد. در هر رشته دانشگاهها بر اساس تعداد استنادهای دریافتی مرتبسازی میشوند و یک درصد برتر در هر رشته انتخاب میشوند. یک دانشگاه یا مؤسسه تحقیقاتی میتواند در یک رشته یا در چندین رشته در جمع دانشگاههای یک درصد برتر قرار گرفته باشد. بنابراین میتوان بر حسب رشتههای موضوعی ۲۲ گانه نیز به مقایسه دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی برتر پرداخت. به عبارت دیگر حضور یک دانشگاه در جمع دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی برتر به این معنی نیست که در تمام رشتهها دانشگاه یا مؤسسه برتر بوده است.
افزایش تعداد دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی کشور در جمع موثرترینها
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: در خرداد ماه ۱۳۹۴ مؤثرترین دانشگاههای جهان مورد بررسی و ۳۰ دانشگاه از ایران در جمع مؤثرترین دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی جهان قرار گرفته بودند. در آبان ماه ۱۳۹۴ تعداد دانشگاههای کشور به ۳۳ مورد و درخرداد ماه ۹۵ تعداد دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی کشور در جمع مؤثرترینها به ۳۵ مورد افزایش یافته بود. در حال حاضر و در آخرین بررسی انجام شده توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تعداد دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی کشور ۴۳ مورد افزایش یافته است.
دهقانی ادامه داد: در بررسی اخیر یک دانشگاه صنعتی (دانشگاه صنعتی سهند) و سه دانشگاه جامع (دانشگاههای اصفهان، شهید باهنر کرمان و شهید بهشتی) و سه دانشگاه علوم پزشکی (دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان، علوم پزشکی کرمانشاه و علوم پزشکی مازندران ) و دو پژوهشگاه (پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و جهاد دانشگاهی) در میان دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی موثر بینالمللی قرار گرفتند.
وی افزود: بنابراین بر اساس آخرین اطلاعات به روز شده از کشور، چهار مؤسسه تحقیقاتی، دو دانشگاه غیرمتمرکز، ۱۱ دانشگاه علوم پزشکی، ۹ دانشگاه صنعتی و ۱۷ دانشگاه جامع در جمع دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی مؤثر و پراستناد دنیا قرار دارند.
دهقانی ادامه داد: از بین دانشگاههای جامع به ترتیب حروف الفبا، دانشگاههای ارومیه، اصفهان، الزهرا (س)، بوعلیسینا، تبریز، تربیت مدرس، تهران، رازی، سمنان، شهیدباهنرکرمان، شهیدبهشتی، شیراز، فردوسی مشهد، کاشان،گیلان، یاسوج و یزد در جمع دانشگاههای یک درصد برتر دنیا قرار گرفتهاند.
سرپرست ISC خاطرنشان کرد: از بین دانشگاههای صنعتی به ترتیب حروف الفبا، دانشگاه صنعتی اصفهان، امیرکبیر،نوشیروانی بابل، خواجه نصیرالدین طوسی، سهند، شاهرود، شریف، شیراز و علم و صنعت ایران در مجموع مؤثرترینهای دنیا قرار گرفتند.
بر اساس اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، دهقانی افزود: از بین دانشگاههای علوم پزشکی به ترتیب حروف الفبا، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران، بقیةالله (عج)، تبریز، تهران، زاهدان، شهیدبهشتی، شیراز، کرمانشاه، مازندران و مشهد در جمع یک درصد برتر دنیا قرار گرفتند.
وی ادامه داد: همچنین دانشگاه آزاداسلامی و دانشگاه پیام نور نیز در جمع دانشگاههای یک درصد برتر دنیا قرار گرفتند.
دهقانی تصریح کرد: از بین مؤسسات تحقیقاتی کشور به ترتیب حروف الفبا، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پژوهشگاه دانشهای بنیادی، جهاد دانشگاهی و مؤسسه پاستور ایران در جمع مؤثرترینهای دنیا قرار گرفتند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند