کد خبر:11830
سه شنبه، ۱۶ آذر، ۱۳۹۵ | 12:03
به گفته وی، از مجموع فوتی های کمتر از ۵۰ سال ، ۳۵ هزار مورد مربوط به سکته های قلبی و مغزی ، حدود ۱۵ هزار مورد به حوادث و سوانح و حدود ۱۰ هزار مورد مربوط به سرطان ها است.دکتر ملکزاده همچنین با اشاره به این که ۶۷ درصد ایرانیها اضافه وزن دارند، گفت: بطور متوسط ۳۰ درصد غذاهایی که ما مصرف می کنیم اضافه است. اغلب ایرانی ها بیش از حد غذا مصرف میکنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تاکید کرد: فرهنگ مصرف بهینه باید در کشور نهادینه شود تا مردم ضمن جلوگیری ازاسراف به دنبال سلامتی خود باشند.
وی مهمترین راه پیشگیری از چاقی را درست مصرف کردن غذاها دانست و گفت: تحرک بدنی و ورزش در کاهش چاقی نقش مهمی دارند.وی اظهار کرد: بخش عمده ای از انرژی و کالری مصرفی ما از قندها است، برنج، نان، شرینیجات که از غذاهای قندی هستتد ۷۰ درصد انرژی و کالری ما را تامین میکنند.
معاون وزیر بهداشت این روند را نامناسب دانست و گفت: غذاهای نامناسب سبب چاقی و این عارضه نیز موجب ابتلا به بیماری هایی مانند قند خون می شود.
وی به اصلاح غذاهای زیانآور در شورای عالی سلامت اشاره کرد و گفت: کاهش مصرف نمک در دستور کار این شورا قرار گرفته است.
دکتر ملکزاده افزود: براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی گوشت های صنعتی ، سرطانزا تشخیص داده شده اند.
ملک زاده به وضع مالیات بر سیگار نیز اشاره کرد و گفت: در برخی از کشورها برای نوشابه های گازدار و غذاهای شیرین مالیات وضع شده است.
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند