دکتر محمدعلی امامی، آناتومیست و استادیار کالبدشناسی انسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان ۱۳ آذرماه در سن ۷۰ سالگی به دیار باقی شتافت.
به گزارش دیدهبان علم ایران، دکتر امامی بشنیغانی در بهار سال ۱۳۲۵ خورشیدی در روستای بشنیغان میبد به دنیا آمد و دوران کودکی خود را در خانوادهای کشاورز و زیلوباف در این شهرستان سپری کرد.
وی دوران دبستان و سالهای اول دبیرستان را در تنها دبستان و دبیرستان منطقه گذرانید و در ۱۳۴۵ هجری شمسی از دبیرستان نقش جهان پایتخت، دیپلم طبیعی را گرفت و همان سال در رشته علوم آزمایشگاهی در دانشگاه جندی شاپور اهواز پذیرفته شد و در ۱۳۵۰ هجری شمسی به دریافت درجه کارشناسی نایل شد.
وی پس از دوران خدمت وظیفه در ۱۳۵۲ به عنوان دبیر (کارشناس) آزمایشگاه در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول به کار شد و در همان سال در آزمون کارشناسی ارشد کالبد شناسی دانشگاه پذیرفته شد و دورهی مذکور را طی ۲٫۵ سال با درجه ممتاز به پایان رساند و در ۱۳۵۵ آزمون ورود به خدمت علمی دانشکده پزشکی مشهد را با موفقیت گذراند و به عنوان اولین مربی غیر پزشکی به جمع اعضای هیات علمی آن دانشکده پیوست.
این استاد برجسته آناتومی در سال ۱۳۶۵ برای گذراندن دورهی دکترای علوم تشریحی به دانشگاه علوم پزشکی تهران رفت و در ۱۳۶۸ رسالهیدکترای خود را با نام “آخرین نقطه حیات” در خصوص عظیم ترین خلقت خداوند، یعنی دستگاه هدایتی قلب انسان با درجهی ممتاز به پایان برد و تا این اواخر در دانشگاه علوم پزشکی کرمان به تدریس اشتغال داشت.
وی از دانشجویان نخستین دوره کارشناسی علوم آزمایشگاهی، اولین دوره کارشناسی ارشد کالبد شناسی و نخستین دانشجوی دکتری علوم تشریحی در کشور بود.
وی علاوه بر تدریس علم پزشکی و تشریحی و کالبد شناسی انسانی، دارای آثار و تألیفاتی در زمینهی علوم پزشکی است که روشهای علمی آزمایشات بالینی، سلولهای هوایی استخوان گیجگاهی، آناتومی و فیزیولوژی برای پیراپزشکان، کالبد شناسی سر و گردن، کالبد شناسی اعصاب، کالبد شناسی و کالبد شکافی دستگاه عصبی مرکزی، کالبد شناسی دستگاه هدایتی قلب انسان(آخرین نقطه حیات)، تشریح موضعی و مصور سر و گردن، کالبد شناسی توصیفی انسان، تشریح موضعی و مصور تنه، تشریح موضعی و مصور اندامها و مفاصل از آن جمله هستند.
از دیگر آثار این استاد علم و اخلاق میتوان به ویرایش مجموعه مقالات اولین کنگره آناتومی ایران، پانزده گفتار در شناخت جهان اصغر، تشریح موضعی و مصور مغز و نخاع، تشریح عمومی برای پیراپزشکان، فهرست کتب چاپی طب و تشریح، جلوههای جنین شناسی در قرآن مجید و گزیده تاریخ و اخلاق پزشکی را نیز نام برد.
در ۱۵ اسفند ماه سال گذشته اولین موزه آناتومی سروگردن کشور به نام دکتر محمدعلی امامی میبدی و با حضور ایشان در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افتتاح شد.
دیدهبان علم ایران هم درگذشت این استاد فرهیخته را خدمت خانواده، همکاران و شاگردان استاد و خانواده بزرگ آناتومیستهای ایران تسلیت میگوید.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند