شنبه، ۲۹ اردیبهشت، ۱۴۰۳ | Saturday, 18 May , 2024

ساخت «دستگاه اندازه‌گیری دید عمق و انحرافات چشمی» توسط محققان ایرانی

نسخه قابل پرینت
کد خبر:11147
چهارشنبه، ۳ آذر، ۱۳۹۵ | 11:13

ساخت «دستگاه اندازه‌گیری دید عمق و انحرافات چشمی» توسط محققان ایرانی

رئیس مرکز تحقیقات عیوب انکساری چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ساخت دستگاه الکترونیکی اندازه گیری حدت بینایی دید رنگ و دید عمق و انحرافات چشمی توسط محققان این دانشگاه و ثبت اختراع آن خبر داد.

به گزارش دیده‌بان علم ایران دکتر هادی استادی مقدم یکی از اهداف این مرکز را شناخت مشکلات بیماری‌های عیوب انکساری چشم در دیگر جوامع برشمرد و گفت: شناخت مشکلات چشم در افرادی که دیسلکسی و یا تالاسمی داشته و نیازمند به بینایی هستند را نیز در این مرکز تحقیقات دنبال می کنیم.

وی یادآور شد: به تازگی مراحل مقدماتی انجام تحقیقی در خصوص «ساخت مواد مناسب برای لنزهای تماسی داخل چشمی از نظر مواد و از لحاظ ساخت» را پشت سر گذاشته و به محض دستیابی به نتیجه مورد نظر این موفقیت را توسعه خواهیم داد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: این مرکز در انجام مطالعات اپیدمیولوژیک در خصوص عیوب انکساری چشم توانست مقام اول تا سوم را  طی سه سال قبل در جهان کسب کند و موجب شد دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کسب رتبه سوم در جهان پس از آمریکا و استرالیا در این خصوص نائل آید.

رئیس مرکز تحقیقات عیوب انکساری چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد این مرکز تحقیقات را نخستین مرکز عیوب انکساری چشم در کشور عنوان و اظهار کرد: این مرکز تحقیقات به صورت اختصاصی بر عیوب انکساری چشم تاکید دارد و تنها مرکز با این عنوان در کشور است که در کنار دیگر مراکز در حوزه چشم فعالیت می کند.

وی یادآور شد: هدف دیگر ما پس از این مرحله و به دست آوردن اطلاعاتی از وضعیت موجود کشور و شناسایی مشکلات عیوب انکساری چشم؛ جهت دهی تحقیقات در مسیر رفع مشکلات اصلی بوده است که ما در مطالعات اپیدمیولوژیک به آن رسیده ایم.

استادی مقدم مطرح کرد: تنبلی چشم، مشکلات دید رنگ، (که بسیار شایع است) و … در بررسی های اپیدمیولوژیک در این مرکز تحقیقات در سطح کشور شناخته شدند و تلاش ها جهت رفع این مشکلات سرعت گرفت به نحوی که چاپ مقالات و کتاب های مرکز در مدت سه سال گذشته بیشتر بر این موضوعات تاکید دارد.

وی تاکید کرد: در طی سه سال اخیر دو کتاب در این مرکز تحقیقات چاپ شده است که  هر دوی این تالیفات از جمله کتاب «اختلالات دید رنگ» در سال ۹۲ و «نکات لازم در اصلاح عیوب انکساری» که در سال ۹۳ به چاپ رسید در خصوص عیوب انکساری چشم است.

رییس مرکز تحقیقات عیوب انکساری چشم از چاپ چند کتاب در آینده نزدیک در این مرکز تحقیقات خبر داد و گفت: در طول مدت زمانی که مرکز تحقیقات عیوب انکساری کار خود را آغاز کرده است ما با دیگر مراکز تحقیقاتی همکاری و به طور مشترک مقالاتی را در خصوص عیوب انکساری چشم به چاپ رسانده ایم.

استادی مقدم به مقالات چاپ شده در مرکز تحقیقات عیوب انکساری چشم اشاره و خاطر نشان کرد: تاکنون حدود ۵۰ مقاله در این مرکز به چاپ رسیده و سه مقاله در دست چاپ داریم؛ که از این تعداد؛ ۶۴ درصد مقالات ISI و به دیگر معنا؛ حدود ۳۵ مقاله در سطح جهانی شناخته شده است.

وی به ثبت اختراع در این مرکز تحقیقاتی در سال های گذشته اشاره کرد و ابراز داشت: در طول مدت چند سال گذشته دو اختراع در این مرکز تحقیقاتی به ثبت رسید است؛ که یکی از این اختراعات با همکاری بین مرکز تحقیقات عیوب انکساری چشم دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه آزاد مشهد شکل گرفته است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

جایزه مقاله برتر کنگره جهانی چشم پزشکی به محققان ایرانی رسید

نظر دهید

* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند

سرخط خبرها