گروهی از محققان کشور موفق به ساخت شناورهای هوشمند پایش برای نخستین بار در کشور شدند که امکان مانیتورینگ کیفیت آب و پایش آلودگی دریاچهها و هیدروگرافی را به صورت هوشمند و از راه دور فراهم میسازد.
به گزارش دیده بان علم ایران حسین مختاری، مدیر عامل شرکت دانشبنیان سازنده این شناورها در این باره گفت: امروزه استفاده از شناورهای هوشمند در حوزههای مختلف در حال افزایش است، یکی از این حوزهها مانیتورینگ و پایش آبهای آرام و بستر آنها است، پایش و مانیتورینگ آب (دریاچهها، مخازن سدها، بنادر و…) و بستر آنها علیرغم اهمیت فراوان به دلیل دشواریهای متعدد انجام آن توسط نیروی انسانی همواره مورد غفلت واقع شده است. به طور کلی پایش کیفیت آب فعالیت متمرکزی است که برای بررسی ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و زیستی آب در ارتباط با بهداشت انسانی، شرایط اکولوژیکی و کاربری آب انجام میشود. پایش کیفیت آب فعالیت مستمری است که میتواند توسط شناورهای هوشمند پرتابل انجام شود و استفاده از این تجهیز میتواند موجب کاهش هزینهها، افزایش ایمنی و دقت در عملیات شود.
مختاری بیان کرد: این شناور قابلیت کنترل از راه دور و یا انجام عملیات به صورت هوشمند را دارا بوده و میتواند با استفاده از سنسورهای خود پارامترهای آب را در نقاط مختلف و در عمقهای متفاوت اندازهگیری کرده و دادهها را به صورت آنلاین به پایگاه ساحلی ارسال کند.
به گفته وی از دیگر توانمندیهای این شناور توانایی هیدروگرافی است. این شناور میتواند به صورت هوشمند سطح دریاچه را جارو کرده و عمق آب در نقاط مختلف را اندازهگیری کند. این ویژگی برای شناسایی وضعیت رسوبات در مخازن سدها و بنادر بسیار حائز اهمیت است و میتواند وضعیت بستر را برای بهرهبرداران مشخص کند.
انتهای پیام
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند