کد خبر:10919
شنبه، ۲۹ آبان، ۱۳۹۵ | 12:15
به گزارش دیده بان علم ایران شرکت اینویسیج تکنولوژیز (InVisage Technologies) در آمریکا موفق به ساخت حسگر ارزان قیمتی شده که با سرعت بالا موانع اشیاء پرنده را در فاصله ۲۰ متری شناسایی کند. این کار با روشی موسوم به نور ساختار داده شده، انجام میشود.
این حسگر موسوم به SML-20 مجهز به لیزر نقطهای است که به تابش به پیرامون میپردازد. در صورتی که مانعی در مسیر آن قرار داشته باشد، این پرتوها منحرف شده و حسگر متوجه وجود مانع میشود. در واقع این تابش برای تشخیص موقعیت و موانع مورد استفاده قرار میگیرد.
پیش از این نیز مشابه این فناوری ارائه شده بود، اما مشکل آن عملکرد ضعیف در نور بود. وجود نور در محیط موجب بروز خطا در عملکرد این فناوری میشد و بازتاب لیزر به قدری نبود که بتوان موانع را شناسایی کرد.
اما این حسگر کوانتومی جدید با استفاده از لیزر پالسی مادون قرمز میتواند در نور روز نیز فعالیت داشته باشد. این حسگر حاوی نقاط کوانتومی بوده که امکان شناسایی را فراهم میکند. فیلم حاوی نقاط کوانتومی دارای حساسیت ۵ برابر بیشتر از آشکارسازهای سیلیکونی است.
جنیفر لیلی از مدیران این شرکت میگوید که این حسگر قادر است ۳۰ فریم در ثانیه پالس ایجاد کند و تا فاصله ۲۰ متری موانع را شناسایی کند. این حساسیت برای استفاده در کوادروتورهای تجاری کافی است.
دیوید آندرو از گروه تحقیقاتی نانوفتونیک دانشگاه ایست آنجلیا انگلستان معتقد است که این فناوری بسیار جالب توجه است، اما ممکن است در برف مشکلاتی داشته باشد.
این شرکت به دنبال شرکای تجاری برای تولید انبوه آن در چند سال آینده است.
* نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند