انتشار تصاویری از تشکیل چیپسهای نمکی در حاشیه دریاچه ارومیه در روزهای اخیر به سوژه جدیدی برای انتشار شایعات نگران کننده در شبکه های اجتماعی تبدیل شده بود که آن را خطری جدی برای دریاچهی ارومیه توصیف می کرد!
به گزارش دیدهبان علم ایران، میرمحسن حسنی قمی، معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست استان آذربایجان شرقی گفت: نمکهای رسوب شده حاشیه دریاچه ارومیه به صورت بلوری و سخت هستند که در اثر بارشهای فصلی چون فرصت تبلور سخت را ندارند به صورت بلورهای ریز نمکی در حاشیه دریاچه قرار میگیرند.
وی اظهار کرد: اگر رطوبت نسبی به حدی باشد که نمکها را خیس نگهدارد، در نتیجه جای نگرانی نخواهد بود؛ اما چناچه در فصل خشک این نمکها رطوبت نسبی خود را از دست بدهند احتمال تولید گردهای نمکی وجود خواهد داشت.
معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به اخباری در فضای مجازی مبنی بر اینکه “این لایههای نمکی در اثر غلظت بالای نمک به وجود آمدهاند”، گفت: این موضوع ربطی به غلظت بالای نمک نداشته و تنها در نتیجهی این است که این پهنههای نمکی در خارج از آب دریاچه قرار گرفته و با بارش باران حل میشوند که چون فرصت تبلور کامل را ندارند به همان شکل خشک شده و تبدیل به لایههای نمکی میشوند.
انتهای پیام