محققانی از چین و آمریکا طی پژوهشی علت بی طعم شدن گوجه فرنگی با نگهداری آن در یخچال را کشف کردند.
به گزارش دیدهبان علم ایران، محققان دلیل تغییر طعم و مزه گوجه فرنگی در سرمای یخچال را غیر فعال شدن برخی از ژنهای مرتبط با طعم آن در دمای زیر ۱۲ درجه سلسیوس عنوان کرده و امیدوارند یافتههای این تحقیق بتواند به جلوگیری از این مشکل کمک کند.
براساس یافته های این تحقیق که در مجموعه مقالات فرهنگستان ملی علوم آمریکا (PNAS) منتشر شده گوجه فرنگیها پس از هفت روز نگهداری در دمای سه درجه سانتیگراد، مواد تولیدکننده عطر و طعم خود را از دست میدهند. حتی با نگهداری از آنها برای سه روز در دمای طبیعی محیط هم طعمشان بازنگشته اما گوجهفرنگیهایی که تنها برای یک تا سه روز در سرما نگهداری شده بودند، طعم خود را حفظ کردند.
تحقیقات بیشتر نشان داد که نگهداری طولانیمدت در سرما باعث کاهش فعالیت ژنهای خاص و در نتیجه بیمزه شدن گوجهفرنگی میشود.
این محققان در تلاشاند راهی برای تولید گوجه فرنگیهایی بیابند که طعم خود را در سرما از دست نمیدهند اما تا آن زمان، پیشنهاد کرده اند که گوجه فرنگی ها را خارج از یخچال و در محل سایه قرار بدهید.
انتهای پیام