محققان دانشگاه آکسفورد در انگلیس به تازگی نشان دادهاند که ۱۰ درصد کودکان مبتلا به اچآیوی مثبت به ایدز مبتلا نمیشوند.
به گزارش دیده بان علم ایران این تحقیق نشان میدهد سیستم ایمنی این افراد مانند سیستم ایمنی میمونهاست که مانع پیشرفت ویروس میشود.
براساس این تحقیق که در مجله Science Trnslational Medicine منتشر شده، سیستم ایمنی این کودکان در مواجهه با ویروس واکنشی نشان نمیدهد و این امر، از نابودی سلولهای سفید که ماموریت آنها از میان بردن عوامل بیماریزا است، جلوگیری میکند.
در زمانی که سیستم ایمنی بدن درصدد مقابله با ویروس ایدز بر میآید، این ویروس با حمله به گلبولهای سفید، آنها را از برده برده و به این ترتیب مقاومت بدن را در برابر انواع عوامل بیماریزا تضعیف میکند و فرد را در معرض ابتلا به آنها قرار میدهد.
آزمایشهای انجام شده روی ۱۷۰ کودک مبتلا به اچآیوی مثبت در آفریقای جنوبی نشان داد که سیستم ایمنی آنها مشابه نخستیهای حامل ویروس است.
به گفته محققان، یافتههای آنها میتواند اولین نشانه همتکاملی افراد مبتلا به اچآیوی باشد و در نهایت میتواند به درمانهای جدید برای بیمارانی منجر شود که حامل ویروس هستند.
اگر عفونت اچآیوی کودکان در مدت زمان دو سال و نیم درمان نشود، ۶۰ درصد آنها با احتمال مرگ روبهرو هستند، اما چنین وضعیتی در میان میمونها دیده نشد.
پژوهشگران این طرح، خون ۱۷۰ کودک آفریقای جنوبی مبتلا به اچآیوی را که هرگز با داروهای ضد رتروويروسی درمان نشده بودند، مورد مطالعه قرار داده و متوجه شدند که آنها به ایدز مبتلا نشده بودند.
آزمایشها نشان داد که در هر میلیلیتر خون این کودکان، دهها هزار ویروس نقص ایمنی انسانی یا اچآیوی وجود داشت.
چنین وضعیتی در حالت طبیعی باعث میشود تا سیستم ایمنی آنها بیش از اندازه فعال شود تا با عفونت موجود مقابله کرده یا آنها را دچار بیماری جدی کند، اما هیچ کدام از این دو حالت اتفاق نیفتاد.
به گفته محققان، سیستم ایمنی این کودکان در نهایت ویروس را تا حد امکان نادیده میگرفت. حمله نکردن به ویروس باعث میشود تا سیستم ایمنی بدن حفظ شده و به آن آسیب نرسد.
چنین وضعیتی تنها در سیستم ایمنی کودکان دیده میشود و در بزرگسالان، سیستم ایمنی به جنگ ویروس میرود که تقریبا همیشه به شکست منتهی میشود.
انتهای پیام