بنیاد نوبل لحظاتی پیش Yoshinori Ohsumiرا به عنوان برنده صد و هفتمین جایزه نوبل پزشکی و فیزیولوژی معرفی کرد.
به گزارش دیده بان علم ایران، او به دلیل کشف مکانیسم autophagy جایزه نوبل پزشکی ۲۰۱۶ را به تنهایی کسب کرد.
از سال ۱۹۰۱ تاکنون ۱۰۷ جایزه نوبل در رشته فیزیولوژی یا پزشکی اعطا شده که فقط ۳۹ جایزه تنها به یک برنده اعطا شده و بقیه مشترکا به دو یا چند محقق اعطا شده است.
در بین برندگان جایزه نوبل پزشکی تنها نام ۱۲ دانشمند زن دیده می شود.
جوانترین برنده نوبل پزشکی، Frederick G. Banting («فردریک بنتینگ) بود که در سن ۳۲ سالگی به دلیل کشف انسولین برنده جایزه نوبل پزشکی سال ۱۹۲۳ شد. در مقابل Peyton Rous (پیتون روس)، کاشف ویروس حاوی تومور با ۸۷ سال سن در زمان دریافت نوبل پزشکی سال ۱۹۶۶، مسن ترین برنده نوبل پزشکی به شمار می رود.
صد و ششمین جایزه نوبل پزشکی و فیزیولوژی در سال ۲۰۱۵ به طور مشترک به «ویلیام سی کمپل» ایرلندی و «ساتوشی اومورا» ژاپنی برای درمان بدیع عفونت ناشی از انگل کرمهای گرد و «یویو تو» چینی برای اکتشافاتش در زمینه درمان مالاریا اعطا شده بود.
جوایز بخشهای پزشکی، فیزیک، شیمی، ادبیات و صلح بر اساس وصیتنامه آلفرد نوبل، سرمایهدار ثروتمند سوئدی و مخترع دینامیت شکل گرفتهاند. نخستین جوایز پنج سال پس از مرگ نوبل در سال ۱۹۰۱ اهدا شدند.
جایزه نوبل اقتصاد که به طور رسمی جایزه بانک سوئد در علوم اقتصادی در یادبود آلفرد نوبل نامیده میشود، توسط شخص نوبل ایجاد نشد، بلکه بانک مرکزی سوئد آن را در سال ۱۹۶۸ پایهگذاری کرد.
اگرچه این جایزه همراه با سایر جوایز نوبل و با معیارهای انتخاب برنده مشابه سایرین اهدا میشود، اما به هر حال، جایزه نوبل به معنای واقعی نیست.
به طور کلی، دانشمندان اغلب باید برای چندین دهه صبر کنند تا کارشان توسط داوران نوبل شناخته شود زیرا آنها میخواهند از مقاومت و ایستادگی دستاورد در گذر زمان اطمینان حاصل کنند. این بخش مغایر وصیتنامه نوبل است که بر انتخاب افرادی که در طول سال گذشته بیشترین بهره را به بشر رساندهاند تاکید میکند.
بنیاد نوبل فردا – سه شنبه – برنده نوبل فیزیک، روز چهارشنبه، برنده نوبل شیمی، روز جمعه برنده نوبل صلح و دوشنبه هفته آینده برنده جایزه نوبل علوم اقتصادی را معرفی می کند. زمان دقیق اعلام برنده نوبل ادبیات ۲۰۱۶ هم هنوز مشخص نشده است.
انتهای پیام