بزرگترین تلسکوپ رادیویی تکدیش جهان امروز یکشنبه کار خود برای جستوجوی حیات بیگانه را در جنوب غرب چین آغاز کرد.
به گزارش دیدهبان علم ایران تلسکوپ دریچه دیافراگم کروی فست (Fast) که در میان تپههای منطقه کوهستانی گویژو قرار دارد، کارش را بطور رسمی برای رصد فضا آغاز کرد.
هزینه ساخت این تلسکوپ حدود ۱۸۰ میلیون دلار بوده و نمونه کوچکی از رصدخانه آرکیبو در پورتوریکو است که عنوان بزرگترین تلسکوپ رادیویی جهان را در اختیار دارد و آینه بازتابنده آن به اندازه ۳۰ زمین فوتبال است.
تلسکوپ فست که نتیجه مشارکت مهندسان سازمان مشترکالمنافع تحقیقات صنعتی و علمی استرالیا و محققان رصدهای نجوم ملی آکادمی علوم چین است، فضا را به دنبال سیگنالهایی از حیات بیگانه جستجو خواهد کرد.
چین از این برنامه فضایی چندین میلیون دلاری خود که توسط ارتش آن کنترل می شود، به عنوان نمادی از پیشرفت این کشور یاد میکند.
دانشمندان چینی قرار است تا سال ۲۰۲۰ نیز یک ایستگاه فضایی دائمی را در مدار مستقر کرده و در نهایت یک ماموریت سرنشیندار را به ماه اعزام کند.
کار ساخت تلسکوپ رادیویی فست در سال ۲۰۱۱ آغاز شد و مقامات چینی در ماه فوریه متعهد شدند که حدود ۱۰ هزار نفر از ساکنان اطراف این تلسکوپ را تا شعاع پنج کیلومتری جابجا کنند تا محیط بهتری برای نظارت حاصل شود.
انتهای پیام