پژوهشگران موفق به ساخت نانوفیلتری شدند که قادر است باکتریهای موجود در آب را با استفاده از نور خورشید از بین ببرد.
به نوشته سایت نانو، نتایج یافتههای محققان نشان داد که این فیلتر میتواند ۹۹٫۹۹۹ درصد از باکتری های آب را در مدت زمان ۲۰ دقیقه از بین ببرد بدون این که نیاز به کار خاصی باشد.
چونگ لیو از محققان این پروژه میگوید: برای تصفیه آب تنها لازم است که این فیلتر درون آب انداخته شده و بطری در معرض نور خورشید قرار داده شود.
در این فیلتر از مزایای نانومقیاس بودن استفاده می شود. این فیلتر از جنس دی سولفید مولیبدن بوده که با فلز مس تقویت شده است. زمانی که نور خورشید به سطح آن تابیده می شود، دی سولفید مولیبدن شروع به تولید پراکسید هیدروژن می کند که این ماده در کنار چند ماده دیگر که در این فرآیند تولید شده موجب از بین رفتن باکتری ها می شود.
مزیت این روش آن است که از نور مرئی برای از بین بردن باکتریها استفاده میشود. نور مرئی ۵۰ درصد از نور خورشید را شامل میشود در حالی که فرابنفش تنها چهار درصد از نور خورشید سهم دارد. این ماده بسیار ارزان قیمت است بنابراین میتوان با هزینه کم آب را تصفیه کرد.
البته محققان این پروژه روی موضوعی مشابه نیز از سال ۲۰۱۵ کار می کنند؛ آنها به دنبال ایجاد فیلترهای ارزان قیمت از جنس نانوساختارهای پلی آکریل آمید هستند، ماده ای رایج که در ساخت دستکش از آن استفاده می شود. این ماده میتواند ذراتی که برای ریه انسان خطرناک است را به دام اندازد.
این گروه تحقیقاتی قصد دارند تا این فیلتر را روی باکتریها و ویروسهای دیگر نیز آزمایش کنند تا بتوان از آن در کشورهای در حال توسعه استفاده کرد.
نتایج یافته های این پروژه در نشریه Nature Nanotechnology منتشر کرده است.
انتهای پیام