مهندسان سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف موفق به طراحی و ساخت بازوی فایبرکربنی به طول ۱۵۰ سانتیمتر برای استفاده در رباتهای خط تولید پرس در صنعت خودروسازی شدند.
به گزارش دیدهبان علم ایران، علیرضا کریمی، مدیر مرکز فناوریهای ساخت و تولید جهاد دانشگاهی صنعتی شریف گفت: این بازو با استفاده از مواد سبک و مقاوم فایبرکربن، به منظور جابجایی قطعات بین دو پرس در خطوط تولید طراحی شده و هماکنون نمونهی آن با موفقیت مورد تست و ارزیابی عملکردی قرار گرفته است.
وی با اشاره به مزایای این طراحی افزود: پیش از این، به دلیل طول زیاد بازوهای فلزی موجود در بازار، برای جابجایی قطعات نیاز به حرکت کل ربات بود که این مسئله منجر به افزایش استهلاک، مصرف انرژی و هزینههای نگهداری میگردید. اما با این طراحی جدید، بازو بدون نیاز به حرکت بدنه ربات، عملکرد دقیقتری دارد و این موضوع موجب کاهش چشمگیر اصطکاک و صرفهجویی قابل توجه در هزینهها شده است.
کریمی خاطرنشان کرد: این طرح با سفارش گروه صنعتی ایرانخودرو و با تکیه بر توان داخلی در مرکز فناوریهای ساخت و تولید سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف طراحی و اجرا شده و نمونهی اولیه آن هماکنون در محل بهرهبردار نصب و در مرحله تست عملیاتی عملکرد قرار گرفته است.
به گفته وی با داخلیسازی این قطعه و بینیازی از نمونههای وارداتی، اجرای این طرح، صرفهجویی ارزی قابل توجهی را نیز برای کشور به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام