تیمی از محققان سوئدی، باتری انعطاف پذیری ساخته اند که می تواند مانند خمیر دندان شکل بگیرد و در طیف گسترده ای از تجهیزات پزشکی و فناوری پوشیدنی جاسازی شود.
به گزارش دیدهبان علم ایران برخلاف باتریهای حجیم معمولی، این باتری از الکترودهای مایع ساخته شده از مواد پایدار مانند لیگنین، محصول جانبی صنعت کاغذ و پلاستیکهای رسانا استفاده میکند. حتی در صورت کشیده شدن تا دو برابر شدن طول خود، عملکرد خود را حفظ می کند و می تواند صدها بار شارژ شود. با طراحی عمده و مزایای زیست محیطی، این نوآوری می تواند انقلابی در نحوه نیرودهی به میلیاردها ابزار هوشمند مورد انتظار در دهه آینده ایجاد کند.
باتری ابداعی محققان دانشگاه لینکوپینگ سوئد به لطف الکترودهای مبتنی بر سیال، تقریباً به هر شکلی قابل قالبگیری است. این طراحی نرم و منعطف، راه را برای ادغام باتریها در فناوریهای آینده به روشهای کاملاً جدید باز میکند.
ایمن رحمانالدین، استادیار دانشگاه Linkoping میگوید: می توان از الکترودهای مبتنی بر سیال که فرمی مشابه خمیر دندان دارند با استفاده از چاپگر سه بعدی باتری هایی را به اشکال دلخواه تولید کرد. چنین قابلیتی زمینه را برای توسعه نوع جدیدی از فناوری فراهم میکند.
در باتری مذکور از الکترودهای ساخته شده از لیگنین که نوعی محصول فرعی تولید کاغذ است، استفاده میشود و به همین دلیل باتری مذکور یک جایگزین حافظ محیط زیست برای نوع لیتیوم یونی است.
محسن محمدی، پژوهشگر پسادکتری و از محققان این طرح میگوید: از آنجاکه مواد باتری پلیمرهای مزدوج و لیگنین هستند، به وفور یافت میشوند. ما با استفاده از یک محصول فرعی مانند لیگنین در کالایی با ارزش بالا مانند باتری به ایجاد چرخه استفاده دایره وار کمک میکنیم. بنابراین این باتری یک جایگزین حافظ محیط زیست به حساب میآید.
نمونه اولیه ساخته شده توسط این تیم تا دو برابر طول اولیه خود کشیده شد و قادر بود بیش از ۵۰۰ بار بدون کاهش قابل توجهی در عملکرد شارژ شود.
اکنون پژوهشگران تصمیم دارند توسعه باتری را برای ارتقای ولتاژ و بهینه سازی استفاده از آن ادامه دهند.
به گفته محمدی، ولتاژ باتری اکنون ۰.۹ ولت است. به همین دلیل محققان مشغول بررسی ترکیبات شیمیایی دیگری هستند تا ولتاژ را ارتقا دهند.
انتهای پیام