رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران از پیگیری جدی و مطالعات این پژوهشگاه به عنوان متولی همانندجویی و ثبت پایان نامه ها و مقالات علمی کشور برای توسعه ابزارهای شناسایی پایان نامه ها و انتشارات علمی تهیه شده با کمک هوش مصنوعی خبر داد.
محمد حسن زاده که در نشست خبری هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات سخن می گفت در پاسخ سوال خبرنگار دیدهبان علم ایران در خصوص تمهیدات ایرانداک برای شناسایی مقالات و پایاننامه هایی که با کمک هوش مصنوعی تهیه میخواهند شد، گفت: هوش مصنوعی مولد که محتوا محور است، زمینه را برای نگارش، ارائه، تحلیل و مصورسازی فراهم کرده است؛ به طوریکه قارد است از مجموع صدها مقاله یک مطلب علمی بنویسد؛ البته این مقالات وقتی به مرحله انتشار میرسند، توسط داوران انسانی مورد بررسی قرار میگیرند و در صورتی تایید می شوند که نوآوری داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در دنیا برای اینکه بررسی کنند آیا خلافی در نوشتن مقالات صورت میگیرد یا نه، ابتدا از خود فرد میپرسند و شخص نمیتواند آنچه هوش مصنوعی نوشته را به اسم خود منتشر کند. ابزارهایی هم وجود دارند که می توانند استفاده از هوش مصنوعی در مقالات را تشخیص دهند.
حسن زاده تصریح کرد: از ابتدای مطرح شده قابلیتهای هوش مصنوعی مولد در ایرانداک به عنوان متولی همانندجویی، تایید و ثبت مقالات و انتشارات علمی این مساله را به طور جدی مورد توجه قرار داده ایم و مطالعاتی را در این حوزه آغاز کردیم و اکنون در حال توسعه ابزارهایی هستیم تا مشخص شود مقالات یا محصول علمی توسط هوش مصنوعی نوشته شده است یا خیر.
انتهای پیام